Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

Bu Günün Sorunlarını Çözmek Prim Yapmıyor, İşte Yarının Sorunları

“Sakalım yok ki dinlensin” sözünü söylemekten de, dinlemekten de sıkıldım. Öyle ki, belki bir çözüm olur diye sakal bıraktım. Şimdi sakallıyım ve sözlerimin dinlenip dinlenmeyeceği konusunda

test dönemine girdim. Bu günün sorunlarına ilişkin nelere dikkat çektim ve neleri önerdiysem DİNLENMEDİ. O zaman senin önerilerin çürük demek ki” diyebilirsiniz. Ama buna hakkınız yok. Çünkü ortaya koyduğum öneriler, BU GÜN İÇİN gözardı edilirken, en geç on yıl içinde aynısıyla uygulanmakta. Sanırım benim insanlarla ve/veya toplumla kronolojik bir problemim var. İşte ben de bu problemi biraz daha dramatize etmek istiyorum.

Bu günün değil yarının önemli sorunlarından birkaç tanesini dile getirmeyi düşündüm. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

Haziran 21st, 2012 | in Bilim & Teknoloji, Eğitim, Toplum | Yorum Yapin
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4+4+4 lük Eğitim Konusundaki Telekonferans Türü Uzaktan Eğitim Seminerlerine İlişkin Ön Değerlendirmeler (I)
 

4+4+4 Eğitim sistemine fiilen geçmeye hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, bu işi önümüzdeki döneme yetiştirmek için daha 2011-2012 öğretim yılı biter bitmez zaman kaybetmeden sistemle ilgili ulusal düzeyde yürütülen (telekonferans türü) interaktif seminer eğitim programı düzenledi.

Bu programlar üç aşamalı olarak gerçekleşmekte. Seminerin ilk ana aşaması, 4+4 lük kısım için öngörülmüş. Bu ilk hafta yöneticiler için yürütülürken, ikinci ve üçüncü hafta 4+4 lük dilimdeki öğretmenler için gerçekleştirilmekte. Öğretmenler için yürütülen telekonferans türü interaktif seminerler hala devam etmektedir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , ,

Dünyanın 1985 yılında ilk kurulan web sitesi olan symbolics.com un ardından henüz sadece on yıl geçmişti.

1996 yılının Ocak ayında, Stanford Üniversitesi'nde bir doktora araştırma projesi hazırlanmaktaydı. Bu projeyi hazırlayan,Larry Page ve Sergey Brin hazırlamakta oldukları doktora projesinin dünyanın en büyük ve karlı bir şirketi haline gelebileceğini o anlarda hayal etmeleri bile mümkün değildi.

Beş yılı geçmeyen çok kısa bir zaman aralığında, Google'un bu ani yükseliş trendi, tıpkı insanlık aleminin teknik ve teknolojideki ilerlemesinin yüzyıllar içinde son yüzyıldaki ilerleme hızı gibiydi. Zaman kronolojisinin, aritmetik artışı karşısında ilerleme süreci geometrik olarak artmaktaydı. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , ,

 

"Hayattaki en güzel icat 'ölüm'!"

Think different, gibi bir sloganla kendine bilişim dünyasında apayrı yer edinmiş Apple'ın yaratıcısı, Steve Jobs hayata gözlerini yumdu. Öyle ki, şirket için düşündüğü ikon bile onun sıradışılığını ortaya koymaktaydı. Bildiğiniz Macintos'un amblemi olan dişlenmiş bir elma, yani tüketilmekte olan elma. Ebediyete göçünü yazdığımız bu satırları da, O'nun Windows'a esin kaynağı olduğu bir teknoloji ileokumaktasınız.

Bu günü son gün gibi yaşama ve dünyayı çok rahatlıkla değiştirebileceğine inanma kudreti elbette her insana lutfedilmez. Bu yazıyı önce kendi hayatımdan minik bir kesit sunarak paylaşmak istiyorum.

MACİNTOS üzerine Subjektif Bir Kronoloji Yapacak Olursak;

1992 li yıllardı. Bilgisayar teknolojisi Türkiye'de kamu sektöründen, bankalardan bireysel kullanıcılara yaygınlaşalı henüz iki sene olmuştu.

Commodorlar oyun amaçlı ve çok basit işlemler yapan makineler siyah beyaz (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

 

Twitter Saçmalığı

  Bu (tw)İTTE bir Bit Yeniği Var!!!

Neden Twitter de Face Değil?, Twitter’i Özendiricilerin Oyuncubaşısı Kim?

 

Sorunun cevabını bilmiyorum. Bildiğim tek şey, kesinlikle Twitter’ın altında önemli bir siyasal hesap yattığıdır. Devletlerin en başında hatta tepesinde olan şahıslar da dahil olmak üzere insanları Twitter’e yöneltmek kimin veya kimlerin işine gelmekte. Kimler pastacı, kimler komisyoncu, kimler çorbacı, kimler figüran.  (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Kasım 9th, 2009 | in Hukuk, Kültür ve Sanat, Toplum, Yaşam | 1 yorum

Soyadları Konusunda Devrimci Açılım Şart!

Önce insan olarak bile kabul edilmeyen kadınlar toplumda birey olarak tanınmaya, algılanmaya başlandılar, daha sonra, kocaları gibi soyadı hakkına kavuştular. Kadınlar kocalarının soyadını almaktaydı… [vites Bir]

 

 

Bir zaman sonra, kadınlar kendi soyadını aile soyadına (kocasının soyadına) ekleme hakkını elde etti… [vites İki]

Bir zaman sonra kadınlar sadece kendi soyadını alma hakkını elde etti… [vites Üç]

Bir zaman sonra erkekler de karılarının soyadını almak hakkına kavuştu… [Vites Dört] (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , ,

Ekim 28th, 2009 | in Sağlık, Toplum, Yaşam | 8 tane yorum

Dişinizi Sıkın: Avast Antigribal Virüs Paketi Kapıda

Yeni Bir Sektör Doğuyor: Hastalık Pazarlaması(!)

 

Onyıllardır bilgisayarlarımızın kötü emellilere karşı korunması için virüs programları satın alıyorduk. Sanırım çok yakında sektör daha da gelişecek ve insanları bütün gribal virüslere karşı koruyacak robot yazılımları satın alacağız.  Üretilen bu nano robotiks yazılımlar, damardan enjekte edilerek vücuda yerleştirilecek.

Korsan yazılımlı robotlar vücudu zehirleyecek veya bir iş yapmayacak. Eğer nanorobotların lisansı biterse, vücudumuzun en istemediğimiz yerinden bu robotlar gün yüzüne çıkacak ve kendini imha edecek. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , ,

Bilgi Ötesi (cybersapience)  Toplumunda Sözleşme ve Evlilik Esneklikleri:

8 Mayıs tarihli yazımda genel olarak esneklik kavramına ve iş ve toplumsal hayattaki çeşitlerine değinmiş ve sözleşme ve evlilik esnekliğini ilerleyen günlere bırakacağımdan bahsetmiştim. Şimdi (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

 

Neden Hibrit Zirvesi?

İnsanlık ilişkilerimiz kısırlaştı iyice.

Kısır hibrit ve hormonlu gıdaları yiye yiye…

Kısırlaştıkça büzüldük. Yedikçe çözüldük, edilgenleştik, kalabalıklaştık, sürü haline geldik

Kısır tohumlar aramıza kısırlığın tohumunu attı hızlıca. Bizlerse fark edene kadar sessizliğimize baka kaldık.

KAVRAMSAL TEMEL

Latince Hybrida kelimesinden sözcük, Türkçe’de “hibrit” seklinde kullanılmaktadır. Günümüzde benzinli veya dizel motorlu otoların çalışmasında benzine veya mazota destek olan elektrik enerjisi desteği sistemine de hibrit (daha&helliip;)

Etiketler: , , ,

Bilgi Toplumunun Sonu: Bilgi Ötesi Toplumu

Şimdiye kadar genellikle sanayi toplumundan sonra bütün bilim ve düşün insanları bilgi toplumu üzerine yoğunlaştı. Elektroniğin ve bilgisayarın ortaya çıkması ve özellikle de işlenmiş dijital bilginin önce veri (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,