Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

:: Yaşam

 

 

Resim: Soysal Medya Etiği Bilinçlendirme YazarPortal Caps Türü Kamu Spotu

Sosyal Medya Etik İlkelerine Dair Esaslar başlığını taşıyan makalemiz ve buna ilişkin İngilizce ve Türkçe kaleme aldığımız ULUSLARARASI KİTAP bölümü çalışmalarımız devam etmektedir.

Ancak durumun aciliyeti (ivediliği) açısından Sosyal Medya Etik ilkelerinden birisi olan, Hashtag kullanma etik ilkesine ilişkin bazı hususları sıralayacağım. Sosyal medyaya ilişkin başat olan bir dizi diğer ilkeleri kitabımız yayınlandıktan sonra tümden sıralayacağız.

HASHTAG KULLANMA İLKELERİ ve ÖNLEMLERİ:

1. Hashtag, bir etiketleme veya anahtar kelime yazma sistemidir ve mutlak surette, sözcüklerle içerik DOĞRUDAN İLGİLİ olmak zorundadır. Aksi, evrene atılmış çöptür. Dijital dünyadaki çevre kirliliği sonucunu doğurur.

2. Hashtag ile, ilgili söz arasındaki illiyet (nedensellik) bağı, ortalama eğitim düzeyinin anlayacağı şekilde (daha&helliip;)

Etiketler: , ,

 

Resim: Gülhane / Doktorlar da Bir Editördür. 14 Mart Tıp Bayramı… Tarihsel ve Sosyokültürel Değiniler…

Sıcağı sıcağına bu güne dair kutlamamızı yapalım diyeceğim ama, uydum kalabalığa mantığını hiç sevmedim, sevmeyeceğim.

14 Mart Tıp Bayramı. Ne güzel, neyin ne olduğunu bilmeden kutlama yapmak, sahnelerden, plazma ekranlardan veya köşelerden mesajlar yağdırmak.

Ne güzel, kolaydan üfürmek, ne güzel…

Neydi 14 Mart:

Önce şunu hemen belirtelim. 14. Mart Dünya Tıp günü filan değil. Dünyada farklı ülkeler farklı zamanlarda tıp gününü veya bayramını kutlarlar. Türkiye’de bu tarih, önce 14 Mart’ta kutlandı. Zira bu tarihte, tıbbiyelilerimiz İşgal altındaki İstanbul’un protestosunu yapmışlardı.

Nereden Nereye?

14 Mart 1827 yılında ‘(Çarşamba Günü) İstanbul Şehzadebaşındaki Tulumbacıbaşı Konağında  II. Mahmut tarafından, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in talebiyle kurulan ilk Cerrahhane olan “Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kurulmasıyla bu günün anlam ve önemi ortaya çıkıyor. Bu Cerrahhanenin kurulmasıyla (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,

 

Resim: Uzaylılar ve Kutu Kola Kapağı Arasındaki 4.8 Feetlik İlişki

Takoz Kafalı Ürün Tasarımcıları ve Onu Denetleyen Takozlar

_________________
Takoz Kafalı Mantıkla Üretilen Ürünler:

Aşağıda bahsini ettiğimiz ürünleri tasarlayanlar takoz kafalıdır. Ürünleri ilk imal eden kişiden itibaren o ürünleri devam ettiren imalatçılar da takoz kafalıdır. Tüketicilere lafım yok. Çünkü onların kahir ekseriyeti uydum kalabalığa, allahü ekber mantığı ile davrandıkları için, ekonomi biliminde, “her arz kendi talebini yaratır” ilkesi gerçek olduğu için, bu ürün acaba şöyle tasarlansaydı, daha pratik veya kolay kullanırdık diye pek düşünmezler. Bu ürünlerin daha pratik tasarımlarının patentini alana kadar bu köşe yazımı yayınlamamaya söz vermiştim. Artık sırası geldi diye düşündüm. Önce en çok kullanılan ve aklıma ilk gelen dört tanesini sıralayayım. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Cumhuriyet ve geleceğe yönelik beklentilerimiz, ve bir bilim insanı olarak yıllar içinde bendeki iz düşümleri

 

Evet, yine, yeni bir Cumhuriyet Bayramında birlikte nefes alıyoruz güzel yurdumun toprakları üzerinde.

Aradan 95 koca yıl geçti ve TÜRKİYE topraklarında aynı duygularla kalbi atan insan sayısı, 95 milyona yaklaşmış durumda. Bu gün ülkemizde CUMHURİYET DEĞERLERİNE sahip çıkmayan azınlık olsa da, biliyoruz ki bir gün gelecek onlar da bu kıymetin farkında olacaklar.

Bu ülke, neredeyse dünya ülkeleriyle birlikte kadınlara seçme seçilme hakkını tanıdı. Bunu Türkiye’nin kurucusu Gazi M. Kemale borçluyuz elbet.

Ne yazık ki, artık Levent Kırca’nın parodisinde de canlandırıldığı gibi, ATATÜRK demek korkulacak bir hal aldı. Bu durumdan ciddi derecede üzüntü içindeyiz. O ki, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkması için canla başla savaşmıştır, ülkemizi, doğusundan batısına demir ağlarla örüp her bir bölgesine (daha&helliip;)

Etiketler: , , , ,

 

Malta Gozo Devlet Bakanı’na Kent Akademisi Dergisi Yayın Kurulu adına, III. Demokrasi ve Sokak Ekonomisi Kongresi’ne ev sahiplikleri ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi veriyoruz.

 

Bilimsel bir dergiye (Kent Akademisi) Dr. Osman Sirkeci tarafından yazılan editör mektubu türünde Sokak Ekonomisi Bildirgesi ile başlayan Sokak Ekonomisi Hareketi, başta kendisi olmak üzere, Prof.Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Prof.Dr. Frank Bezzina, Dr. Merve Yıldırım, Dr. Ahmet Fidan, Dr. Simon Grima, Dr Justyne Caruana, Doç.Dr. Huriye Toker ile dalga dalga Türk ve Dünya bilimsel camiasına yayılmaya devam ediyor. Sektör içinde ve bürokraside ise, Türkiye lokasyonunda, Mersin Mezitli ekibi, başta Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı, Sibel Gelbul, (Global Sokak Ekonomisi (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , ,

 

Nitelikli Çöp Sorunsalı, Atık ve Artık Maddeler, Değerlendirme Yöntemleri

Nitelikli çöp sorunu Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Dünden bu güne gittikçe artan çevresel felaketlerin, küresel ısınmanın beyin korteksini et bürümüş aymaz insanların görmezden gelmeye devam etmeleri lüksü, bizlerin İNSANLIK ADINA bunu hazmedeceği anlamına gelmemektedir.

Nitelikli Çöp Nedir?

Nitelikli çöpleri iki kategoride ele alabiliriz:

A sınıfı Nitelikli Çöpler:

herhangi bir ilave müdahalede bulunulmaksızın, çok basit birincil süreçlerden sonra, (yıkama, bölme, öğütme, eritme, presleme) gibi yöntemlerden sonra direkt (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

 

2017 Referandumunun İktidara, Muhalefete ve Yabancı Ülekelere Mesajı

Yazımızın başlığını koyduk koymasına ama, bu başlık doğrusu kesmedi beni. Şu
başlığı da kullanmak istedim. “İktidarın ve Muhalefetin Yüzde Elliyle İmtihanı” başlığını da kullanmak istiyorum. Bir başlık daha kullanmak istiyorum bu yazıma o da: “Kes Sesini Avrupa, Kendine Gel İktidar, Ders Çalış muhalefet”. Evet bu başlıkların her birisinin de yazımın başlığı olmasını isterim. Şimdi gelelim referandumun sonuçlarına. Pek tabi ki, referandumun sonuçlarını kategorik açıdan ele almak zorundayım.

 

1-REFERANDUMUN YURT İÇİNDEKİ SONUÇLARI:

1.1- Referandum Sonucunun (Halkın) İktidar Partisine Yönelik Uyarıları:

1.1.1- Ey iktidar, sen bu seçimi hukuken ve teknik olarak kazanmış olabilirsin. Ama ama sana vermiş olduğum vize, sistemi değiştirmene izin vermektedir. Ancak (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

 

Av Mevzuatında Avlak Bölge ve Meskun Mahal Tanımlarında Ortaya Çıkan Kavramsal Çatışma ve Çakışma

İnsan topluluklarının yaşamakta olduğu yerler tarih boyunca farklı isimlerle anılmıştır. Bu kavramlar kent bilimi, yerel yönetimler, sosyoloji (toplum bilim) beşeri coğrafya, antropoloji arkeoloji gibi kimi disiplinlerde doğrudan veya dolaylı olarak çerçevesi çizilmiş kavramlardır. Bu çerçevede öncelikle “meskun mahal” kapsamında kavramsal terminolojiyi en kısa şekilde ortaya koymak gerek.

Kent bilimi ve yerel yönetimler anlamında insanların toplu olarak yaşamakta oldukları yerlere, Türkçe dili kapsamında en küçükten en büyüğe doğru sıralayacak olursak, konut / mesken, mezra / köy, kasaba, (eski idari yapımızda) bucak, ilçe, il (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Nisan 4th, 2017 | in Hukuk, Siyaset/Politika, Toplum, Yaşam | Yorum Yapin

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Uygulanmasına İlişkin Zorunlu Gereklilikler

 

Başkanlık (Cumhurbaşkanlığı) Sisteminde Kuvvetler Ayrılığı ilkesi Kapsamında Egemenliğin Dağılımı ve  Demokratikliği Açısından Seçim Sistemlerinin önemi, Merkezi ve Yerel Yönetim Seçimlerinde Ön Seçimin Önemine İlişkin Birkaç Husus:

Türk yönetim tarihimiz boyunca geçerliliğini koruyan, “ulul emre itaat” deyimiyle siyasal hayatımızda bu güne kadar gelmiş toplumsal siyasal psikoz, gerek kadim Selçuklu gerekse Kadim Osmanlı devlet, hükümet ve bürokrasi geleneğinde yerini korumuştur. Son 950  yıldır tabanda (avamda) ve tavanda (havasta) yerleşik hale gelmiş bu psikoz yasama, yürütme yargı erklerinin kendi zamanına göre kendine (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Tuğla Gibi Yazı, Sakın Okumayın! Bir Dramatik ve Trajikomik Tekerleme Modunda Öykü

İnat ettiyseniz okumak için, okuyun öyleyse. korkunun ecele faydası yok.

Hollandalı bir arkadaşım ne yapıyosun diye sordu, ben de: Signalle dişimi fırçalarım kendi kardeşimi ısırmak için, rama yağı yerim göbeklenmek, elidor kullanırım, kepeklenmek için, lipton içerim dudaklarımı yakaraktan, zavallılığımıza bakaraktan, domestos kullanırım, kirlenen siyaseti temİZLEMEK için, ing banka giderim cüzzamımı alıp inek gibi
arslanın kuyruğuna takılırım, kendim üretmem bunları, lÜXüme takılırım.

 

(bu ürünlerin hepsinin hollanda ürünü olduğu söylenir. Sermaye bu, kafa tutmaya gelmez, tokatlar adamı… Ey milletim, kaç markanız var, Etiden, Ülkerden, Torkudan başka. Bunların da ağırlığı (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,