Keşke başlıktaki "bilgi" kavramı, "enformasyon" kavramını karşılamış olsaydı. Peki neden karşılamamaktadır? Bunun tek değil bir çon nedeni bulunmakta. Örneğin;
– Bilgi daha çok öznel iken enformasyon genel ve nesnel izlenim uyandırmakta. Latince kökenine göre irdelediğimizde, "knowledge" kavramının karşılığı bilgi iken, "information" ya da enformasyon 'un karşılığı da "malumat" kavramıyla eşleştirilebilir. Ne var ki, malumat eski dilde varolan bir terim olduğundan günümüzde malumat yerine 'information' sözcüğünden devşirilmiş "enformasyon" kavramı kalıcı olarak yerleşmiştir. Bu bağlamda, enformasyon kavramına göre gidecek olursak, enformasyonu izah etmek için küresel bir gözlüğü takmamız gerekecektir. (daha&helliip;)
Etiketler: bilgi, bilim, insa, Kültür ve Sanat, sanayi, tarım, Toplum

Ulusal Tarım ve Hibrit Platformu, Gazetemizin öncülüğünde Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Tahıl Üreticileri Birliği’nin paydaşlığı ile, 04 Temmuz Cumartesi günü Adana Ticaret Odası Sosyal Tesisleri (ATOSEV) de birinci hazırlık toplantısını tamamladı ve aşağıdaki ön raporu hazırladı.
Ön rapor çerçevesinde, ayrıntılı raporu da bu hafta içinde tamamlayacağımızı belirtmek isteriz.
Ulusal Tarım ve Hibrit Platformu “Hibrit Zirvesi” I. Hazırlık Toplantısı Ön Raporu:
(daha&helliip;)
Etiketler: adana, ato, bilinçlenme, Ekonomi, gdo, hibrit, tarım, tohum, zirve

Neden Hibrit Zirvesi?
İnsanlık ilişkilerimiz kısırlaştı iyice.
Kısır hibrit ve hormonlu gıdaları yiye yiye…
Kısırlaştıkça büzüldük. Yedikçe çözüldük, edilgenleştik, kalabalıklaştık, sürü haline geldik…
Kısır tohumlar aramıza kısırlığın tohumunu attı hızlıca. Bizlerse fark edene kadar sessizliğimize baka kaldık.
KAVRAMSAL TEMEL
Latince Hybrida kelimesinden sözcük, Türkçe’de “hibrit” seklinde kullanılmaktadır. Günümüzde benzinli veya dizel motorlu otoların çalışmasında benzine veya mazota destek olan elektrik enerjisi desteği sistemine de hibrit (daha&helliip;)
Etiketler: bilinçlenme, genetik, tarım, teknoloji
Temmuz 1st, 2009 | in
Beslenme & Gıda,
Bilim & Teknoloji,
Çevre & Doğa,
Dünya,
EDİTÖRDEN,
Ekonomi,
Kültür ve Sanat,
Sağlık,
Siyaset/Politika,
Toplum,
Yaşam |
1 yorum
Hibrit Zirvesi
03 – 04 2009 Cuma ve Cumartesi günleri, Gazetemiz öncülüğünde Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Tahıl Üreticileri Birliği, Ulusal Tarım ve Hibrit Platformunun oluşturulması planlanmaktadır.
Platformun oluşturulma hazırlık toplantısı, 03 Temmuz Cuma günü Adana Ticaret Odası’nda, Platform Hazırlık ana toplantısı ise, Cumartesi günü Saat 14:00 de Adana Ticaret Odası Sosyal Tesisleri toplantı salonunda yapılacaktır.
Platform hazırlık toplantısına, başta Adana Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, bölge milletvekilleri [Mersin Milletvekili Vahap SEÇER, (diğer vekillerimizle görüşmeler devam etmekte)], Çukurova Üniversitesi (daha&helliip;)
Etiketler: editörden, hibrit, platform, tarım
Bilgi Ötesi Toplumun Dayanılmaz Rutinleri: “Call Center”
Üst ve alt başlıklara odaklandırdığım olguların her ikisi de son derece zor, bıktırıcı, rutin ve kişiliksizleştirici kavramlardır malesef. (daha&helliip;)
Etiketler: cool center, hizmetler, işçi, ırgat, sanayi, sektör, tarım, teknoloji, Toplum
Ocak 6th, 2009 | in
Bilim & Teknoloji,
Dünya,
Ekonomi,
Felsefe,
Fütüroloji,
İş yaşamı,
Kültür ve Sanat,
Psikoloji,
Toplum,
Yaşam |
Yorum Yapin
Toplumbilim derslerinde gençlere toplumu anlatırken kategorik ayrımlama yaparak anlatmaktaydım. Bu ayrımlamaya bir sütün daha ekleme gereğini ele almak istiyorum bu yazımda.
Toplum dönemlerini önceki ayrımlamaya göre, Tarım, Sanayi, Bilgi toplumu olarak ayrımlardım. Artık tabloya bir sütun ekleme zorunluluğunu itiraf etmek durumundayız. Bu konuda toplumbilimciler nerelerde tam olarak bilmiyorum (daha&helliip;)
Etiketler: bilgi, bilgi toplumu, Dünya, insan, sanayi, sanayi toplumu, sosyoloji, tarım, tarım toplumu, Toplum
Osmanlı’nın toprağa verdiği önemi, yönetimine veya başına tımarlı sipahileri koymasından anlayabiliriz. Yine Osmanlı kamu gelirleri, tarih bilgilerimizi hatırlarsak “has” “zeamet” ve “tımar” olarak ayrımlanırdı. Bu gelenek Cumhuriyetle birlikte günümüzdeki halini almıştır. Bu günkü toprak yönetimi sistemi (toprağın sahipliği açısından) doğru bir sistemdir. İnsan psikolojisine en uygun sistemdir. Bu sistemi Cumhuriyeti kuran Atatürk şekillendirmiştir ve medeni kanunumuzda mülkiyet hakları ve mülkiyet ilişkileri olarak değerlendirilmiştir. 1940 lı yıllara kadar ülkemizin taşradaki ve yüksek kesimdeki toprakları vatandaşlara dağıtılmıştır. O zamanlarda “tutma” sistemiyle sahiplik veya iyelik başlamıştır. (daha&helliip;)
Etiketler: bürokrasi, kritik, Siyaset, tarım, Toplum, Yaşam, yönetim