Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

 

Nitelikli Çöp Sorunsalı, Atık ve Artık Maddeler, Değerlendirme Yöntemleri

Nitelikli çöp sorunu Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Dünden bu güne gittikçe artan çevresel felaketlerin, küresel ısınmanın beyin korteksini et bürümüş aymaz insanların görmezden gelmeye devam etmeleri lüksü, bizlerin İNSANLIK ADINA bunu hazmedeceği anlamına gelmemektedir.

Nitelikli Çöp Nedir?

Nitelikli çöpleri iki kategoride ele alabiliriz:

A sınıfı Nitelikli Çöpler:

herhangi bir ilave müdahalede bulunulmaksızın, çok basit birincil süreçlerden sonra, (yıkama, bölme, öğütme, eritme, presleme) gibi yöntemlerden sonra direkt (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Haziran 14th, 2012 | in Bilim & Teknoloji, Ekonomi, Toplum, Yaşam | Yorum Yapin

Keşke başlıktaki "bilgi" kavramı, "enformasyon" kavramını karşılamış olsaydı. Peki neden karşılamamaktadır? Bunun tek değil bir çon nedeni bulunmakta. Örneğin;

– Bilgi daha çok öznel iken enformasyon genel ve nesnel izlenim uyandırmakta. Latince kökenine göre irdelediğimizde, "knowledge" kavramının karşılığı bilgi iken, "information" ya da enformasyon 'un karşılığı da "malumat" kavramıyla eşleştirilebilir. Ne var ki, malumat eski dilde varolan bir terim olduğundan günümüzde malumat yerine 'information' sözcüğünden devşirilmiş "enformasyon" kavramı kalıcı olarak yerleşmiştir. Bu bağlamda, enformasyon kavramına göre gidecek olursak, enformasyonu izah etmek için küresel bir gözlüğü takmamız gerekecektir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , ,

Bilgi Ötesi Toplumun Dayanılmaz Rutinleri: “Call Center”

Üst ve alt başlıklara odaklandırdığım olguların her ikisi de son derece zor, bıktırıcı, rutin ve kişiliksizleştirici kavramlardır malesef. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , ,

Toplumbilim derslerinde gençlere toplumu anlatırken kategorik ayrımlama yaparak anlatmaktaydım. Bu ayrımlamaya bir sütün daha ekleme gereğini ele almak istiyorum bu yazımda.

Toplum dönemlerini önceki ayrımlamaya göre, Tarım, Sanayi, Bilgi toplumu olarak ayrımlardım. Artık tabloya bir sütun ekleme zorunluluğunu itiraf etmek durumundayız. Bu konuda toplumbilimciler nerelerde tam olarak bilmiyorum (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , ,