Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

Temmuz 12th, 2011 | in Bilinçlenme, Siyaset/Politika | Yorum Yapin

 

İster siyasal konularda ister sosyal konularda olsun komplo teorileri üretmek zevkli ve bir o kadar da okuyucular için caziptir. Bu pragmatist tutumdan elimden geldiğince uzak kalmaya çalışmışımdır. Ne var ki bazı olaylar ve zamanlamalar üst üste fazlaca örtüştüğünde "ben bu filmi daha önce görmüştüm" demekten de kendimi alamıyorum.

Son iki haftanın gündemi dolu dolu "futbolda şike" olarak geçmiştir ve hala geçmektedir. Şu ya da bu şekilde gündem futbolla geçtiği sürece daha öncelerde de olduğu gibi, bu geçenler arasında gözden kaçanların dahası gözden kaçırılanların olması çok (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , ,

Aralık 14th, 2009 | in Siyaset/Politika, Toplum | 1 yorum

Ara Seçim; Cilalı, Zehirli, Kırmızı Elma

DTP nin kapatılması ardından TBMM aritmetiği nedeniyle gündeme gelen ara seçim konusunda birkaç hususu belirtmekte fayda var.

Bölgede bir ara seçim yapılması kime yarayacak:

En başta SABIK DTP milletvekillerine yarar. Ardından AKP ye yarar.

Meşruiyet anlamında eski DTP liler yeniden kahramanlık nutukları atar. Ancak siyasi sonuç olarak iktidar (AKP) bölgede ezici bir çoğunlukla seçimi alır. Yani bu durumda, reklamı PKK ve sabık DTP yapar, oyları AKP götürür. Çünkü oylar ortaya çıkacak ikili kamplaşma nedeniyle bu şekilde dağılır. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü temsil etme misyonu siyaseten MHP den AK Partiye yüklenilir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , ,

Kasım 4th, 2009 | in Siyaset/Politika | 3 tane yorum

ANAP sız Türkiye Üzerine Temcit Pilavı!!

Rauf TAMER, Hürriyet’teki köşesinde ANAP sız Türkiye demiş. Bizim Erdal İzgi gibi, malumunuzdur, Rauf  Tamer’i okumak oldukça rahattır. Çok uzun yazıp yokuşu 3. vitesle  çıkmaz. (Yani baymaz.) Bizler uzun yazarız, yani bayarız ama napalım, tarz meselesi.

 

Rauf Tamer, Erkan Mumcu’nun bir açıklamasına değinmiş. Erkan Mumcu vakti zamanında “ANAP ı çıkarın hayatınızdan bakın bakalım ne kalıyor” demişti. Ehh, biz de çıkardık. Aaa, bir de baktık ki hayatımız bomboş olmuş. Hah haaa!. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , ,

Yine Şehit Yine Matem Şemdinliden

EDİTÖRDEN

Güneydoğumuzun ne uç sınır ilçesi olan Şemdinli’de bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’nü hedef alan saldırı üzerine Irak makamlarının ilk sınır ötesi harekatımıza gösterdikleri tepkinin ne kadar yersiz ve ard niyetli olduğunu ortaya koymuştur.

Dışişlerinden yapılan açıklamaya göre, PKK’nın Kuzey Irak’tan ağır silah kullanarak yaptığı bu saldırının vahim bir durum arzettiği ifade edilmiştir. “Saldırı girişiminin Irak’ın Kuzeyi’nde bulunan ağır silahların desteğinde yapılmış olması, (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,

Eylül 2nd, 2009 | in Siyaset/Politika, Toplum | 2 tane yorum

Ahmet Türk Neden Bu Günlerde Daha Müslümanca(!)

Genellikle kişiler üzerine kurgulanmış olay ve olgu çözümlemesinden kaçınırım. Ancak bu konu biraz farklı. Zira dünkü Dünya Barış Günü kapsamındaki konuşmalarında sn. Ahmet Türk’ün daha düne kadar ağzından din diyanet çıkmazken, kozmoza endeksli bu kişi, birden molla kesildi. Bayram değil seyran değil Ahmet Türk dinimizi neden öptü diyeceğim ama konuşma metinlerinin arasına “Ramazan” sıkıştırmasını yaparak bayramla konuyu ilişkilendirmiş olmaya çalıştı.

Peki bu kadar şirin görünmek niye ve kimeee. Tabi ki adres belli. Kendisinin kızıl tonajı iktidardaki partinin soft pastel yeşil rengini kucaklamak istiyor. İletişim dilidir, gereği yapılmakta.

Pek tabi ki olay, Sn. Türk’ün nezdinde sıcak gündemin cümlesi, DTP nin I. adamının PKK nın I. (daha&helliip;)

Etiketler: , ,