Kuzey Irak’a şu ya da bu şekilde operasyon yapılacaktır. Bu operasyon, bir önceki yazımızın son cümlesinde de vurguladığımız gibi, Türk Devletinin anına şanına uygun biçimde olacaktır. Bu operasyonun temel hedefi neyse

Türkiye o hedefinden sapmayacak kadar vakur ve tokgözlü veee kararlı bir şekilde sürdürülecektir.
Operasyon kapsamında Kuzey Irak bütünüyle taranacaktır. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu hedefin benzeri gibi. Hattı tarama şeklinde değil sathı tarama şeklinde sürdürülecektir. Bu satıh ta bütün Kuzey Irak topraklarıdır. Bu topraklar üzerindeki yerel yönetime, halka kentlerin maddi ve manevi yapılarına asla dokunulmayacaktır.

Bu tarama operasyonunda bizim ilgimizi çeken, odak olduğumuz temel öğe, Türkiye Cumhuriyeti için tehditten ziyade tehlike olan her şeydir. Burada sınırlarımızdan itibaren saf saf cephe cephe ilerlenerek güneye doğru ilerlenecek ve tam anlamıyla bir temizlik operasyonu yapılacaktır.

Bu konuda Birleşik Devletlerin raporlarına güvenip güvenmeme konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenimiz tamdır. Hükümetin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin eylemine ve hareket planına olan güveni tamdır.

Türkiye Cumhuriyeti olarak biz Kuzey ırak topraklarına sanıldığı gibi savaş yapmaya girmiyoruz. Temizlik operasyonu için ordumuz sınır ötesine geçecerek temezlik ve önemli ölçüde de düzende temel olma rolünü yerine getirecektir. Politik ve askeri olarak kifayetli derecede güvenlik sağlandıktan sonra geri dönüş yapılacaktır.

Bu geri dönüş süreci, bir ay mı olur, birkaç sene mi olur, bunu Kuzey Irak’ın yerel yöneticileri Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yapacağı yardım ve iyiniyet içinde işbirliği kapsamında zaman alacaktır.

Kuzey Irak’ın yerel yöneticileri topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerini bulundurmak istemiyorsa eğer, bu konuda Türkiye Cumhuriyetine elinden gelen yardımı yapmakla yükümlüdür. Bu konuda tereddüt ettiği oranda ülkemiz de kendisi için risk unsuru olan topraklarda beklemekten ve karargah kurmaktan çekinmeyecektir.
Kuzey Irak’ın yerel yöneticileri aklını başına devşirmesi gerekmektedir.

Güçlü yarınlar temennisiyle, Esen Kalın.

NOT: Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar https://www.yazarport.com, https://www.gunesgazetesi.net https://www.bilgiagi.net https://www.bilgievreni.com, ile, Halkın Sesi ve Güney Marmara Yaşam gazetelerinde yayınlanmaktadır.

Etiketler: