Adına şu veya bu diyelim, ortadaki gerçek, birilerinin iğrenç EKONOMİK çıkarları uğruna Türkiye'nin 26 şehit vermesidir. Bunun bilimsel, sosyal, tarihsel, kültürel, staretjik bir çok açıklaması yapılabilir, zaten yapılmaktadır da. Ancak, terörün kürt halkı ve kürt halkının haklarıyla bir alakasının olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu bir kısım ekonomik menfaat odaklarının bölgenin kendi çıkarlarına göre şekillendirme gayelerinin son aşamasıdır.

Biliyoruz ki bu aşama onlar açısından son sıçrama aşamasıydı. Bu günden itibaren Türkiyenin sağduyusu, kamuoyu "terör sorunu artık bitmiştir" kanaatine varmadığı sürece, siyasal anlamda halihazırdaki iktidar ne diğer alanlarda kadar başarılı olursa olsunkredisini tüketmiştir. Türkiyede yaşayıp ta bu şekilde düşünmeyen bir insanın varolabileceğini düşünemiyorum bile.

Bir Adım Geri İse, İki Adım İleri:

Bu günkü geri adım, yarınki ve istikbaldeki günlerin ileri iki adımlarının başlangıcıdır. Zira sınırötesi harekat başlamıştır ve bu hareket artık geri dönüşü olmayan bir harekettir.

Varolan gerçek; sınırötesi hareketimizin geri dönüşü olmaksızın yapılmasıdır. Irak sınırı boyunca mümkünse Suriye sınırı boyunca ileri hareket yapılmalı ve askeri ve terör açısından yeterli dereecede derinliğe ulaşıldığı noktaya kadar Türk Ordusu orada uzun süreli olarak yerleşmelidir.

Bu hareketin pKAKA'nın sıkışmasının son bir refleksidir demek te olayı fazlaca hafife almaktır. Bu konuda bir an önce ölen askerimize verilen önemin Amerika Birleşik Devletlerinin ölen askeri kadar önemli olmasını hükumetten diliyoruz. Zira Amerika için bir askerin bile ölmesi Amerika Devleti ve yönetimi için ne kadar önemli olduğu ortadadır.

Düne kadar baştan beri hep söylediğimiz çözümü yineliyorum. Çözüm bütün bir Güneydoğu'da süpürme operasyonunun yapılmasının önemidir. Lojistik destek kesimi gibi uzun erimli planlar yütürüledursun bu günün sıcağıyla operasyonlar tereddüt edilmeksizin yürütülmelidir. Bu tüm Türk milleti olan bizlerin baştırılmış duygularının EN HAKLI OLARAK bastırılması ve ortaya konulmasıdır.

Hakkari'deki şehitlerimizin ruhu şad olsun, kederli ailesinin acısı bizim acımızdır. Ulus olarak başımız sağolsun.

Ülkemiz için aydınlık yarınlar dileğiyle.

Not:

Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.bilgievreni.com, www.gazetecanik.com, www.kamudanhaber.com, www.siyasalforum.net, www.ahmetfidan.com ile, Halkın Sesi, Gazete Canik vb. kağıtbası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , , , , , , ,