Spor ve sağlıktan sonra yine “s” harfinden mecramıza dönebiliriz. Siyaset.
Evet aylarca beklediğimiz ve Türk Milletinin anına ve şanına yakışır nefis bir hava harekatı başladı nihayet. Aynen Amerika’nın çok eskilerde Afganistan’a, son on yılda Irak’a yaptığı operasyon gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava gücü tarafından güneydoğu ve Kuzey Irak topraklarına operasyon yapıldı.

Genelde bu coğrafya özelde Kandil dağları odak alınmak üzere “kandil operasyonu” başarıyla tamamlandı. Bu operasyon Türkiye’nin dezenfeksiyon operasyonunun birincisini teşkil etmektedir. Bu operasyon bize hava kuvvetlerinin ve hava gücünün önemini bir kez daha bize göstermiş oldu. Burada Türkiye anına şanına ve Türk kimliğine yakışır şekilde kararlı ve insancıllığını da göstermiş oldu. Zira temel amaç, PKK ve Türkiye’ye tehdit ve tehlike unsuru oluşturacak her şeydi.

Bütün dünya, ülkemizin, ordumuzun sivil insanlara mimariye zarar vermeksizin en hassas bir şekilde operasyonu başardığımızı ve başaracağımızı görmüştür. Büyükanıt’ın da söylediği gibi, iklim ne olursa olsun, kararlılığımızın önünde hiçbir ülke ve hiçbir kesim duramayacaktır. Amerika aynaya baktığında zaten bize söyleyebileceği bir tek harfi bile yoktu. Zaten olmadı. Olamazdı da. Yoksa adama derler, “ey Amerika, sen önce kendine bak ve dünyanın taaa öte başından Irak’a şu ya da bu şekilde gel, oraları karıştır, sonra Türkiye sen güneydoğu ve Kuzey Iraktaki rahatsızlığa karşı kayıtsız kal.” Bunu hiçbir akıl sahibi zaten söyleyemez.

Ordumuz bu haklılığının bilinciyle kendinden emin bir şekilde operasyonu yürütmüştür. Bu operasyonun siyasi alt yapısı da güçlü bir tek parti iktidarıdır. Bu sıkıntılı dönemin tek parti iktidarı döneminde aşılması ülkemiz olarak bir talihtir.

Daha önce, 2006 yılında İran’da Kuzey Irak’taki kandil dağlarına topçu ateşi düzenlemişti. Çünkü PKK nın PJAK adıyla İran’da da uzantısı bulunmaktadır. İran hükümeti de haklılığımızın bilincindedir. Bütün bu verilerden sonra dezenfeksiyon operasyonun birincisi tamamlandığı gibi bütün bölge mikroptan arındırılana kadar bu tür operasyonlar isterse sayısı onlu sayıları aşsın sürdürülecektir.

PKK hedeflerine yönelik hava harekatında, 50 savaş uçağı katıldı. Operasyonda vurulan hedeflerle ilgili istihbaratı Türk askeri makamlarına ileten Amerika Birleşik Devletleri, Irak’ın hava sahasını da ilk kez Türk savaş uçaklarına açtı. Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava harekatı, uzun dönemli titiz bir istihbarat çalışması sonucunda planlandı. Hava harekatı anlık, bir gecede karar verilen bir operasyon olmadığını zaten dile getirdik.

Amerika Birleşik Devletleri’nin casus uçakları ile Türk istihbarat birimlerinin elde ettiği bilgiler, iki ülkenin oluşturduğu istihbarat değerlendirme merkezinde ele alındı, nihai hedefler belirlenmiştir. Ancak silahlı kuvvetlerimizin bu istihbarat bilgisine ne derece güvenip güvenmedikleri konusunda tam bilgiye sahip oldukları konusunda iyimseriz. Bu konuda hükümet üyelerimizin de dost ve düşmanın kim olduğu konusunda yeterli tarih bilgisine sahip olduklarını düşünüyoruz.
Başarı ve aydınlık yarınlar ülkemizin olsun.

Not:
Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar https://www.yazarport.com, https://www.gunesgazetesi.net https://www.bilgiagi.net https://www.bilgievreni.com, https://www.siyasalforum.net https://www.gercekgazete.web.tr ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: ,