Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

Nisan 19th, 2013 | in Dünya, Siyaset/Politika, Yaşam | 1 yorum

 

Cehenneme gidiyorum, gelen var mı?

Evet şaka değil. Cehenneme gidiyorum.

Şu evrende yüce yaradan hiç bir şeyi lüzumsuz yaratmamıştır, Cehennem de bunlardan biri.

“Kendimi bildim bileli” diye başlarlar ya söze hep, işte ben de öyle başlayayım.

Kendimi bildim bileli, bu güne dek hiç kimseniN ağzından şu sözleri duymadım.

– Ben yalancıyım, ben zalimim, ben üçkağıtçıyım, ben hainim, ben hırsızım…

Eee, milyarlarca insan var şu dünyada, bunlardan hiç biri kendini yalancı, zalim, (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Şubat 4th, 2010 | in Felsefe, Toplum | 1 yorum

Derinlerin Avcısı Neyin Peşinde?

Bilimsel olsun ya da olmasın bütün araştırmaların altında Ne/kim, niçin, nasıl, nerede, ne zaman sorularından biri veya birkaçı veya hepsi mutlaka bulunur. En basit ifadesi ile, merak duygusundan kaynaklanan bütün araştırmalar bu sorgu anahtarlarıyla çözülür. Bunun da aslı insanın doğasının gereği beyninde ürettiği imajları daha iyi algılayabilme uğraş ve /veya gayesidir. O da “nesin” “başlangıcın ne”, “nereye gidiyorsun” dur.

Takdir edersiniz ki, insan hayatı taa doğduğu ilk aylarından ölene kadar bir taklit sürecidir. Ölürken verilen vasiyet bile kendinden önce yapılanların bir taklididir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,

Eylül 30th, 2009 | in Bilim & Teknoloji, Eğitim, Felsefe | Yorum Yapin

Epistemoloji / Akla-Vurum Ne Değildir?

Bilgi felsefesi olarak ta adlandırabileceğimiz kavram,  beşeri bilginin yapısını ve geçerliliğini inceler. Nakil bilgisinin yani ilahi bilginin öz anlamında sorgulamasını yapmaz, yapsa yapsa bu bilgiyi orijinalinden tanrısal varsayım olarak kabul edip bu bilginin veya bilgiler bütününün etkisini ve sonuçlarını irdeler.

Epistemoloji ile mantık arasındaki ayrım ise, mantığın, geçerli akla vurmanın biçimsel yapısını incelemesi ve kişisel kaynaklı nesnel ve geçerli süzgüsünün ilkelerini ortaya koyar. Epistemoloji insanoğlunun bilme fiilinin veya ediminin yapısıyla ilgilenir. Yer yer, etik, toplumbilim ve din felsefesi gibi disiplinlere de referans gösterir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , ,

"Okur" ve "Yazar" Olma

Şimdiye kadar bilinçlenme ile ilgili onlarca alt kategoride yazılar yazdım, konferanslar verdim. Ama okurluk ve yazarlık bilinci konusunda doğrusu hiç ayrıca kafa yormamıştım. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,