"Hayattaki en güzel icat 'ölüm'!"

Think different, gibi bir sloganla kendine bilişim dünyasında apayrı yer edinmiş Apple'ın yaratıcısı, Steve Jobs hayata gözlerini yumdu. Öyle ki, şirket için düşündüğü ikon bile onun sıradışılığını ortaya koymaktaydı. Bildiğiniz Macintos'un amblemi olan dişlenmiş bir elma, yani tüketilmekte olan elma. Ebediyete göçünü yazdığımız bu satırları da, O'nun Windows'a esin kaynağı olduğu bir teknoloji ileokumaktasınız.

Bu günü son gün gibi yaşama ve dünyayı çok rahatlıkla değiştirebileceğine inanma kudreti elbette her insana lutfedilmez. Bu yazıyı önce kendi hayatımdan minik bir kesit sunarak paylaşmak istiyorum.

MACİNTOS üzerine Subjektif Bir Kronoloji Yapacak Olursak;

1992 li yıllardı. Bilgisayar teknolojisi Türkiye'de kamu sektöründen, bankalardan bireysel kullanıcılara yaygınlaşalı henüz iki sene olmuştu.

Commodorlar oyun amaçlı ve çok basit işlemler yapan makineler siyah beyazveya mavi beyaz ve dos görünümlü varlıklardı. Bunları gördükçe bilgisayardan nefret ediyordum.

Neden mi?

Çünkü bu değildi benim bilgisayardan beklentim. Başka birşeydi. Bu kadar embesil bir makineye bilgisayar denemezdi. O nedenle pek resmi kaldık ilk iki sene boyunca.

Sonra 1992 yılına geldiğimizde Fakülte'nin ikinci sınıfını bitirmiş ve çalışmak amacıyla memlekete yaz tatiline gitmemiştim. Ve II. işim olan Birlik Vakfı Genel Sekreterliği'nde koordinatör olarak çalışacaktım.

Üs kata çıktığımda minik minnoş bir şey gördüm. İlk gördüğümde bu minnoş şeyi, çok şaşırmış ve pek te ısınıvermiştim. Makinenin başında o zaman Dr. unvanlı şimdinin Prof.Dr. u olan sevgili Hüner Şencan ağabey vardı. Ellerinin arasında tuhaf bişey tutuyordu. Sordum "abi nedir bu", cevapladı. Fare o fare dedi. Önce hüner abi benimle kafa buluyor dedim ama tekrar sorduğumda "fare dedik ya" dedi. Sonra anladım ki sahiden o avuç içindeki şeyin fare olduğunu.

Bu gördüğüm şey ne miydi?

Tabi ki sempatik görünümü ve faresiyle MACİNTOSH PLAS [PLUS] :))))

Veee Macintosh Plus ile Bilgisayarı sevmeye başladım. O günden Windows'un çıkmasına kadar farenin windows ile buluşmasına kadar bu güçlü aşkım devam etti. Hatta bir dönem IBM türü bilgisayarlara fareli de olsa ısınamadım. Çünkü ilk aşkım MACİNTOSH idi. 10 yıl kadar inatla ve dahası ısrarla kullandım. Sonra bizim TÜRK MİLLETİ VE YURDUM İNSANININ TAMAMINA YAKINI IBM türü PC leri kullandığı için ben de her dijital bilgi alışverişinde sorun yaşamamak için çok sevdiğim MAC i sattım ve PC'lendim.

Benim sattığım zamanlada PC ler ile MAC ler arasında şimdiki gibi fazla bir uyum yoktu. Uyumsuzluk çok fazlaydı. Bu nedenle bilgisayar marka değişikliği benim için bir zorunluluk olmuştu. O nedenle istemeye istemeye değiştirdim bu makineyi.

Veee, Bu Gün Üzücü Haberi Aldım :((

Elmanın Babası, Yani Macintosh'un Mucidi, Windows'un Esin Kaynağı Steve Jobs Ölmüştü

Tarih: 06 Aralık İkibinonbir Dünya Yılı'nı göstermekte.

Dünya uçuk kaçık cin zekasını kaybetmişti. Müslüman değildi ama olsun. İnsanlığa hayırlı bir ürün bağışladığı için Yaradan günahlarını bağışlasın.

Kendisine çok şey borçluyum. Ben ve bütün dünya çok şey borçlu. Böylesi cin ve hayalperest ve muhteşem bir insan için bu gün derin üzüntü içindeyiz.

Jobs'un "Amerika'nın en büyük mucitlerinden biri" olduğu söylense de bence dünyanın en büyük mucitlerinden biridir kendisi. O bütün dünyayı rahatlıkla değişterebileceğine inanan bunu bilen nadir insanlardan. Ve bu gün Jobs'un ölüm haberini onun icad ettiği ekranlardan okuyoruz.

Jobs 56 Yaşında Öldü:

Jobs, Ağustos ayında sağlık sorunları nedeniyle Apple'ın üst yöneticiliği (CEO) görevinden istifa etmişti. Apple'ı dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline getiren yaşatıcı güç olarak görülen Jobs, yerini sağ kolu olarak bilinen Tim Cook'a bırakmıştı. Kendisi, pankreas kanseri tedavisi ardından karaciğer nakli operasyonu da geçirmişti. -Jobs'un iş yaşamından kilometre taşları:

Jobs, 1970 yılının sonunda arkadaşı Steve Wozniak ile Apple bilgisayar üzerinde çalışmaya başladı. Jobs ve Wozniak'ın Slikon Vadisi'nde yaptıkları ilk Apple bilgisayar 1976 yılında 666,66 dolardan satışa sunuldu.

Apple'ın ilk başarılı kişisel bilgisayarlarından biri olan Apple II 1977 yılında piyasaya sürüldü. 1980 yılında Jobs, artık milyoner biriydi. İki yıl sonra Apple'ın satış rakamları 1 milyar doları buldu.

Apple, 1984 yılında grafiksel kullanıcı arayüze sahip Macintosh bilgisayarı kullanıma sundu.

Steve jobs, 1985 yılında dönemin Appel CEO'su John Sculley ile olan anlaşmazlığı yüzünden kendi kurduğu şirket olan Apple'dan ayrıldı. Sonra geri döndü.

Apple, 1998 yılında modern görünümlü iMac bilgisayarı piyasaya sürdü. iMac Apple'ın talihini döndürdü.

Apple, akıllı telefon olarak bilinen iPhone'u 2007 yılında piyasaya sürdü ve şu anda dünyanın en karlı telefon üreticisi konumuna geldi. iPhone Apple'ın en fazla satan ürünü olurken, şirket ise dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı oldu.

Jobs, en son 2010 yılında tablet bilgisayar iPad'ı dünyaya tanıtmıştı.

Jobs'un yönetiminde Apple, petrol şirketi Exxon'dan sonra ABD'deki en değerli ikinci şirketi durumundadır.

Onun cinliği ve dehası ve cesareti bütün cin geçinen embesillere kapak olsun.

Sevgi ve saygılarımla.

Manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum sevgili Steve Jobs!

Not: Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.bilgievreni.com, www.gazetecanik.com, www.kamudanhaber.com, www.siyasalforum.net, www.ahmetfidan.com ile, Halkın Sesi, Gazete Canik vb. kağıtbası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,