Twitter Saçmalığı

  Bu (tw)İTTE bir Bit Yeniği Var!!!

Neden Twitter de Face Değil?, Twitter’i Özendiricilerin Oyuncubaşısı Kim?

 

Sorunun cevabını bilmiyorum. Bildiğim tek şey, kesinlikle Twitter’ın altında önemli bir siyasal hesap yattığıdır. Devletlerin en başında hatta tepesinde olan şahıslar da dahil olmak üzere insanları Twitter’e yöneltmek kimin veya kimlerin işine gelmekte. Kimler pastacı, kimler komisyoncu, kimler çorbacı, kimler figüran. 

Propaganda Bombası: 

Başta TRT olmak üzere her televizyon kanalında ünlüler kendi tvitter adreslerini kakalamaya çalışıyor izleyicilere. E postalarının değil, Twitter adreslerinin verilmesi her akıl sahibine tuhaf gelmeli bence. Düne kadar sosyal paylaşım sitesi olan Facebook varken bu gün ne oldu da “hurraaaa tvitter a!”… Bu nereye kadar gidecek. Neden face kullanmayan devlet başkanları tvitter yarışına girdiler. Neden bu kişiler Twitter’i gözlerimizin önüne sokmak istiyorlar… Düne kadar netten uzak duran internetin güvensizliğinden dem vuran liderler bu gün ayakkabısının bağı sökülse twitter e yazıyorlar. Bu (tw)İTTE bir bit yeniği yok mu sizce! 

Twit’in İfriti: 

Twitter’in ifrit olduğum bir diğer yanı da yüzkırk karakter kotası. Her ne yapıp yapacaksın, duygularını yüzkırk karaktere sıkıştıracaksın. Var mı böyle birşey. Uzun başlıklı ve alt başlıklı yazılarımı özgürce paylaşamıyorum. Düşünsenize, yazımın başlığını bile sistem tek parçada kabul etmiyor. Bir kaç yazımın sadece başlığını ikiye bölerek ekledim. Baktım olmayacak, “illallah” dedim. 

Tuhaf olan bir başka konu, yüzmilyonlarca insan, yüzbinlerce ünlü, yüzkırk karakter kotası konusunda sus-pus olduklarıdır. Bu sistemi kullananların hiç mi özgürlük duyguları yok. Hiç mi yüzkırk karakterin dışında duygu ve düşünceleri yok. 

Twitse Twit Ne Yapalım Yani: 

Sözde her bir twit, twity denilen ağaçkakan kuşunun bir darbesiymiş. Mübarek kuş, sanki ağaca yüzkırk salisede bir darbe vuruyor. Oysa ki twitynin bir darbesi en fazla 30 salise sürmekte. O zaman karakter kotasını 30 a düşürsünler. Böylece ağaçkakan kuşu gibi kuş beyinliler daha bir zevkle ve daha hızlı anlaşmış olurlar

Facebook En İyi Twit! 

İnsanlar isterlerse güvenlik ayarlarıyla bir iki oynayarak facebook u twitter gibi kullanabilirler. Üstelik 140 karakter kotasına takılmadan. Üstelik sadece yazı paylaşımı sınırına takılmadan. 

“Ey insanlar, milyonlarca kara sinek yanılmış olamaz, o halde siz de b..k yiyin!” 

Var bir hikmet ki insanlar kullanıyor deyû ben de o naneyi yedim. Baktım gördüm. Test ettim onaylaMADIM. 

Benden Twitter’a ekmek yok!

Not: 

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.net, https://www.ahmetfidan.com ile, Gazete Canik vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz 

Etiketler: , , , , , , , , , ,