Hüyla Avşar'ın Acun Acun Bakışları

Acun ILICALI’nın Yetenek SİZSİNİZ adlı yarışması son zamanların cap canlı reyting mıknatısı bir program.

Acun bu programı Amerika’da yayınlanan “got talent” adlı programdan devşirmiş.

Yurt dışındaki popüler programların yarışmaların ülkemize gelmesi veya getirilmesinden kimse rahatsız olmayacağı gibi, faydalı bir şey olduğu da ortadadır.

Ancak bu programda jüri üyelerinin kimlikleri ve kişiliklerinin programdan çok daha önemli olduğu başka bir gerçektir.

Yetenek Sizsiniz programının diğer jüri üyesi olan Ahmet TARAN’ın biraz kıyımsız olsa bile son dere objektif olduğu izleyicilerin takdirinde zaten.

Ancak böylesi popüler bir programda bir iki eksikliğin vurgulanması şart.

Bir kere jüri üyesi sayısı az. Çünkü bu popüler programın bir sunucusu ve yönetmeni, bir de jüri üyeleri olmalı.

Bu derece büyük ve programda bir kişinin hem programı sunması, hem yönetmesi hem jüri üyesi olmasının hakça olduğu söylenemez.

Acun ILICALI’nın Jüri üyeliğinden çekilip program sunuculuğu ve yöneticiliğine dönüp objektif bir jüri üyesi daha bulması gerekmektedir.

Puanlama Sırasında Hülya Avşar’ın Acun Acun Bakışı

Bütün yarışma programı videolarının yeniden izlendiğinde görülecek ki, Hülya AVŞAR her puanlama aşamasında puan vermek için Acun’un yüz ifadesine bakmakta.

Avşar neticede bir jüri üyesidir. Kimliği ve kişiliği bu yarışmada jüri üyeliği için dört dörtlük olmasa bile en azından uygun bir kişi. Ancak bu kimlik kişilik ve nitelikte birinin oy kullanırken Acun’un yüz ifadesini referans olarak alması garipsenecek ve yadırganacak bir durumdur.

Hülya AVŞAR ın böyle bir psikolojik cendereye sokulması veya ikinci jüri üyesinin takdiri üzerine program yapımcısı tarafından mütecaviz etkileme psikolojisi takip edilmesi programın hakça olması noktasında endişe verici bir durum.

Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için ve de ülkemizdeki yeteneklerin objektif olarak oraya çıkarılması için program sunucusu ve yöneticisi haricinde dışarıdan 3. bir jüri üyesinin varlığı gerekmekte.

Avşar’ın her puanlamada Acun’un göz bebeklerine bakmadığı “yetenek sizsiniz” programı çok daha fazla izlenecektir.

Ülkedeki her açıdan yetenek sahibi kişilerin veya kişiliklerin daha etkin ve başarılı bir yarışma ile ve de daha tartışmasız bir jüri ile ortaya çıkarılması Türkiye için bir başka kazançtır.

Not
Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.net, https://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete ve Balıkesir Demokrat gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , ,