Karadeniz sahil yolu kaplumbağa hızıyla devam ederken, Ulaştırma bakanlığı devrim sayılabilecek yeni bir kurum oluşturmayı planlıyor. Bu kurumun fiilen / tam olarak oluşturulması 2030 senesinde tamamlanacakmış. (ahmet emin fidan’ın beyninden geçen ilhamlara göre) bununla ilgili çalışmalar 2026-2030 yıllarını kapsayan 13. Beş yıllık kalkınma planına konulmaya başlanmış durumdadır.

Vücudumuzdaki genlerin şifresinin çözülmesi, gen transferini gündeme getirecektir. Gen transferlerinin başlaması da ışınlanmanın başlangıcını oluşturacaktır.

Kamu kurumları genellikle teknolojik gelişmelerin peşinden yapılanır ve icraata geçer. Ulaştırma bakanlığı da, bu konuda bir an önce altyapısını oluşturmak için acele etmelidir.

Tıptaki gelişmeler ve vücudumuzdaki genlerin şifresinin çözülmesi gen transferini gündeme getirecektir. Gen transferlerinin başlaması da ışınlanmanın başlangıcı olacaktır. Kur’an’-I Kerim’de de bununla ilgili ilham tanelerine bir kaç yerde rastlanmaktadır.

Işınlanma, öncelikle saf maddelerden başlayacak, daha sonra karmaşık elementli maddeler, daha sonra da kompleks maddeler  ışınlanabilecektir. Ama hiç bir zaman pozitif bilimdeki ve teknolojik gelişmelerdeki ilerlemeler insanın bütünüyle ışınlanabilmesine imkan sağlamayacaktır.

Çünkü olayın bir de ruh boyutu vardır. Işınlanma bedenle ruhun birbirinden ayrılması anlamına gelir ki bunun adına da, sosyal hayatta ve tıp dilinde “ölüm” denmektedir. Daha ileri aşamalarda belki insan ışınlanabilecektir ancak sadece ceset olarak veya belki en fazla bitkisel hayatı olan bir canlı olarak bu mümkün olabilecektir. Her halükarda cesedi ve ruhuyla bir bütün olarak insan ışınlanamayacaktır.

Bu satırları Ahmet Emin Fidan 21 Temmuz 2000 tarihinde Fatsa Güneş Gazetesinde yazmıştır. Olacak dediklerim olacak, olmayacak dediklerim olmayacaktır. Bu gelecekten haber verme (kahinlik) değil, bilimin, teknolojik ilerlemelerin geometrik olarak  artması ve metafizik ve mistik değerlerden kaynaklanan bilgilerin geleceğe yönelik ekstrapole edilmesinden ibarettir o kadar.

Etiketler: , , , , ,