Tuğla Gibi Yazı, Sakın Okumayın! Bir Dramatik ve Trajikomik Tekerleme Modunda Öykü

İnat ettiyseniz okumak için, okuyun öyleyse. korkunun ecele faydası yok.

Hollandalı bir arkadaşım ne yapıyosun diye sordu, ben de: Signalle dişimi fırçalarım kendi kardeşimi ısırmak için, rama yağı yerim göbeklenmek, elidor kullanırım, kepeklenmek için, lipton içerim dudaklarımı yakaraktan, zavallılığımıza bakaraktan, domestos kullanırım, kirlenen siyaseti temİZLEMEK için, ing banka giderim cüzzamımı alıp inek gibi
arslanın kuyruğuna takılırım, kendim üretmem bunları, lÜXüme takılırım.

 

(bu ürünlerin hepsinin hollanda ürünü olduğu söylenir. Sermaye bu, kafa tutmaya gelmez, tokatlar adamı… Ey milletim, kaç markanız var, Etiden, Ülkerden, Torkudan başka. Bunların da ağırlığı püsküğüt, biskevit)). Hollanda Avrupada değil ki, ürünleriyle içimizde. Bir hacı şakirimiz vardı onu da Palmoliv almış. Hangi yabancı markanın Türk sahipleri var diye sorsam neye yarar. Konuşup dururuz yazmaya üşenerek. Yazılan uzunsa sapar, kısaysa bakarız beğeni veya yorum bile yapmayız yoruluruz diye. DİNlenin siz efendim. dinlenmek mutluluk getirir.)) Hollandada köpeğe ısırtılmak istisnadır.))) Maç izlerken dinlenin maçanızı alsınlar. Gol attık kendimize topa tapınaraktan.
Bu yazıyı buraya kadar okuyan arkadaş, sıkılmadan okuduysan sende ümit var. O halde yarın hayırlı KALICI bir hizmet yap ülkene, eee, bir de bu yazımın sonuna yorum yaz bakalım, ne yapacakmışsın merak ettik. (a.fidan, b, ahmet, c, eeee, uyan millett))

Not: Bu gece şiir yazMAMAK için zor tuttum kendimi, nazımı tuttum ama nesiri tutamadım zağar. Karadeniz’in sağanak yağmuru gibi bir dakkada aktı klavyeden ekrana. Ne yapabilirim ki oldu bir kere. Beynimdeki şiirleri yazmamak için kıvrandım. Önce aforizma yazdım birdolu. Sonra isyan etti sözcükler. Haklıyı hakladılar sonra bi güzel akladılar. Balık yerken uzun uzadıya şatafatlı restoranlarda, alık alık baktık olup bitene, sövüp saydık Hollanda’ya.

Sövme milletim, say. Geçmişi say, geleceği say, hesap et, hasat et. Golleri saydıkça saydırırlar bize tek ayak üstünde. Biz tek ayak üstünde sayarken, elin kapitalisti kırkayağıyla ayak yapar bize. Bu yazımız da tekerleme türünde olsun tek ELLEME mantığına direnerekten.

Mutlu umutlu ve bol bol çalışan üreten yarınlarımız aydınlık olsun kıymetli okurlarım.

Etiketler: , , , , ,