İster siyasal konularda ister sosyal konularda olsun komplo teorileri üretmek zevkli ve bir o kadar da okuyucular için caziptir. Bu pragmatist tutumdan elimden geldiğince uzak kalmaya çalışmışımdır. Ne var ki bazı olaylar ve zamanlamalar üst üste fazlaca örtüştüğünde "ben bu filmi daha önce görmüştüm" demekten de kendimi alamıyorum.

Son iki haftanın gündemi dolu dolu "futbolda şike" olarak geçmiştir ve hala geçmektedir. Şu ya da bu şekilde gündem futbolla geçtiği sürece daha öncelerde de olduğu gibi, bu geçenler arasında gözden kaçanların dahası gözden kaçırılanların olması çokdoğal.

Örneğin, futbol'da şike olayları konuşulurken "Deniz Feneri" davası da sonuçlandı ve sessiz sedasız bazıları tutuklandı içeri alındı. Öyle ya, koskoca şike gündemi varken, ülkenin bütün mahallelerinde "ŞİKE ŞİKE BAAABAAA" şarkıları söylenirken deniz feneri olayı birinci haber yapılacak değil ya…

Örneğin doğu bölgelerimizin sözde vekillerinden bazıları iyice gemi azıya alarak özerklik taleplerini yüksek sesle söylerken yine aynı şekilde ülkede ŞİKE ŞİKE BAAABAAA! şarkılarının nağmeleri arasında bu hain sesleri de duyamadık.

Bu günlerde sadece siyasal alanda değil ekonomik alanda da ŞİKE ŞİKE BAABAA şarkısının yüksek desibalitesi altında bir kaç tane daha İHALECİK geçirildimi hak yerini bulmuş olur.

Şike Şike Feryatlar:

Dün Ergenekoncu aktörlerin ardından bu gün futbolcu aktörlerin yargılanmasına ne söyleyeceğimiz ne de dahilimiz olur. Zaten kastımız da bu değildir. Zira bir yerde bir hukuksuzluk, zorbalık, yanlışlık varsa, bunun düzeltiminin başlangıç noktası yargı merciidir. Bizim dile getirdiğimiz olay, ilk olarak olayların zamanlaması, ikinci olarak ta, gündemde çok uzun süredir flaş olarak kalması yı dı kalmasının talimat olarak verilmesi.

Şunu da biliyoruz ki, pek doğal olarak yönetilen veya yönlendirilen medya, kendisine üfürülen talimatlarla veya talimat esintileriyle yüksek sesle bu tür olayları feryat ederek gündemde tutmakta ve gündemin altından başkaca GÜNDEMCİKLER geçirilmektedir. Zaten her yüksek sesli ve uzun ömürlü feryatlar olduğunda hep olayların altındaki sâkit olaycıklara kulağımı vermişimdir. Gündem içindeki gündemciklerle ilgili bir başka değerlendirme yazımızı da sonraya bırakmak ümidi ile esen kalınız.

Yurdum insanına basiret (sezgi) diliyorum.

Not: Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.bilgievreni.com, www.gazetecanik.com, www.kamudanhaber.com, www.siyasalforum.net, www.ahmetfidan.com ile, Halkın Sesi, Gazete Canik vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , , , , ,