Sayın Dışişleri Bakanım Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu

Sevgili hocam, sizinle strateji, taktik vb. kavramlar ile dış politikanın ince çizgilerini küresel yönetim ile yerel / yerinden yönetim yaklaşımlarını doktora derslerinden sohbet havasında işlemiştik.

Derslerde, sizin vizyonunuzu ve soğukkanlı ve sağduyulu yaklaşımınızı yakından görme şansım oldu. Ben de ziyadesiyle faydalanmıştım. Küçük ayrıntılara takılmadığınızı bildiğim gibi, ulusal çıkarlar konusunda da hassasiyetinizi de biliyorum. Bundan dolayıdır ki bu yazıyı bizzat size hitaben yazıyor ve başlığını da sizin adınıza ithaf ediyorum.

1992 yılından beri ulusal ve yerel basın yayın organlarında yazılar yazmaktayım. Yazdığım yazıların ve/veya makalelerin sayısı binleri aşmıştır. İlk kez bir köşe yazımı [konunun öneminden dolayı] mektup formatında şahsınıza yazıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Büyük, Önemli ve Güçlü Bir Ülkedir:

Üstteki ara başlığını da özellikle vurgulamak istedim. Takdir edersiniz ki, Türkiye dünya üzerinde devlet olup medeniyet ve kültür derinliği olan on ülkeden biridir. Bu nedenle biz kendimizi nasıl tanımlarsak diğer ülkeler bizi o şekilde tanımlamaya mecburdur. Bu gerçek ışığında kimse özel hayatında bir kişiye isminin dışında başka bir isimle hitap edemeyeceği gibi, hiç bir ülke Türkiye’ye kendi istediğinin dışında bir isim kullanamaz, kullanmayı ima edemez, dayatamaz.

Saygıdeğer Hocam, Sayın Dışişleri Bakanım:

Sizden bir fark yapmanızı, yurt dışında ülkemizin adını ingilizce hindi anlamına gelen “Turkey” olarak hiç bir şekilde, hiç bir zaman hiç bir bahaneyle hiç bir toplum ve ülke tarafından kullanılmamasını bu tabirle kullanılan programlara, davetlere katılmamanızı, yazılara cevap vermemenizi,  hasılı bu konuda özel bir kanun veya bakanlığınız nezdinde yönetmelik veya hukuksal düzenleme çıkarılarak uluslararası ortamda ülkemizin adını kayıtsız şartıs tereddütsüz olarak “Turkiye” olarak deklare etmenizi istirham ediyorum, arz ediyorum. Bu mektubu / yazıyı önce bilinçli bir vatandaş sonra duyarlı bir yazar, ilkeli bir bilim emekçisi olarak yazıyorum. Ülkemin vatanı ve milleti konusunda hassasiyet gösteren bütün kişileri adına yazıyorum.

Hassasiyet gösterdiğim konuda şimdiye kadar çok yazı yazılmıştır. Hatta bu konularda audiovisual görüntüler de hazırlanmıştır. Ancak şimdiye kadar kayda değer bir gelişme olmamıştır. Talebim olmayacak bir talep değildir, sadece sizde var olduğunu bildiğim “güçlü irade” gerektiren bir istektir.

Konuyu daha fazla uzatmaksızın ve bana hak vereceğinizi de bilerek yazımı bitiriyorum. Değerli okurlarımı da bu yazıyı imkanları ölçüsünde her platormda paylaşmaya davet ediyorum.

Ülkemiz için daha iyiye ve ileriye.

Aydınlık yarınlar bizim olsun. Esenlik dileklerimle.

Not:
Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.net, https://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete ve Balıkesir Demokrat gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , ,