Türkiye'ye Değil Fransa'ya Geçmiş Olsun!

Tarih: Miladî, 22 Aralık 2011 Perşembe, Hicri 27 Muharrem 1433 Perşembe.

Fransa Meclisi'nde 22 Aralık Perşembe Günü, (yarın) 1915 tarihli sözde Ermeni Soykırımı'nın Reddinin Cezalandırılmasına ilişkin bir kanun geçecektir. Türkiye için değil en başta Fransa için sonra da Fransa'nın dost ülkeleri için zül ve utanç verici bir karardır. Bunun tasarı reddedilse bile geri dönüşü yoktur.

Dünya İnsanlık Tarihi Açısından Fransa'nın Yaptığı (Düşünceye Ceza Tasarısı) Geri Dönüşü Olmayan Vahamettir.

İlk çağı, orta çağı, yeni çağı geride bıraktık, yakın çağın içindeyiz. Fransız parlamentosu bu kararıyla taş devrinin yaşandığı çağa layık bir kararalmıştır/alacaktır. 2012 yılına dayandığımız bu günlerde, böylesi bir İNSANLIK AYIBI KARARIN Fransa gibi bir ülke parlamentosunda alınmış olması, Parlamenter sistemin temeli olan Kuvvetler Ayrılığı ilkesinin teorisyeni başta, Montesquieu (Montesqû) nun ve bir düzine Bilim insanlarının İLELEBED ruhunu, kemiklerini sızlatacaktır.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı'nın telefonuna bile çıkmaya yüzü olmaması olayın en hafif ve en rahat kısmıdır. Değil Sarkozy, değil Sarkozy'nin partisi bütün bir Fransız toplumu bu ayıbın utancıyla dünya varolduğu sürece yaşayacaktır.

Fransa'yı kınamak bile o kadar basit ve yüzeysel ki, Fransa'nın yaptığı bu ayıbın kınanması diğer kınanan alelade olaylar kadar basitçe olur. Fransa gibi bir ülkenin DÜŞÜNCEYE KEMENT VURAN, BÖYLESİ BİR ÇAĞDA BÜTÜN HERKESİ DEVLETİN RESMİ DÜŞÜNCESİNE UYMA ZORBALIĞI olan bu yasa teklifinin yüzyılın EN TALİHSİZ olayı olarak tarihe not düşülmesi gerekmektedir.

Fransa Önce, Ruanda'daki ve Cezayir'deki Ermeni Lejyonlarıyla Birlikte Yaptıkları Kilikya'daki Soykırımlarını Aklasın!

Fransa'nın Ruanda, Cezayir vb. diğer sömürge ülkelerinde yaptıklarını görmeksizin böylesi çıldırmış bir vahamet psikozuyla Avrupa'nın diğer sömürgeci ve soykırımcı ülkeleri kendi zifir veya çamur bataklığını aydınlığa çıkaracakmış gibi karar alma sürecine girmesi sadece Fransa'nın değil bütün bir Avrupa Topluluğu ülkelerinin Edeni, (aşağılığın aşağılığı) bir kültür olduğunu göstermektedir. Çünkü bütün bu Avrupa Topluluğu ülkelerinde buna yönelik hiç bir kınama deklerasyonu yayınlanmamıştır.

Eğer uluslararası bir konvansiyon veya kurul sonucunda ortaya çıkmış bir "soykırım" kararı olmuş olsaydı bile, böylesi bir kararı inkar etmeyi SUÇ SAYMAK yine insanlığın düşünce özgürlüğü tarihi açısından utanç verici bir durumdur. Çünkü devlet bireylerin beyninin içinde olan düşüncesini hiç bir kayıt ve şartta cezalandıramaz. Bu düşünce hürriyetinin geri dönüşü olmaksızın BİTMESİDİR.

Bu Karar, Düşünce Özgürlüğü Açısından Tarihin Sonudur.

Bu tasarı aynı zamanda Fransa'nın kendine ihanetinin bir belgesidir. Vicdansızlıktır, Zorbalıktır, Züldür.

Fransa'nın bu tasarıyı gündeme alması bile Fransa'nın İNSANLIK TARİHİ AÇISINDAN geri dönüşü olmayan bir zillet içine girdiğinin belgesidir.

Bir gün gelecek (ki bu en yakın zamanda olacak) bu tasarı metni çerçeveletilerek DÜNYA İNSANLIK TARİHİ müzesinde YÜZYILIN EN AYIP BELGESİ olarak asılacaktır. buraya asılan belgenin kendisi değil Fransa ve Fransız Kültürünün ta kendisi olacaktır. Türkiye'ye değil Fransa'ya geçmiş olsun.

Bu yazı tarafımızdan ividilikle İngilizce ve Fransızca'ya çevrilerek ilgili ve etkili yerlerde paylaşılacaktır.

Sarkozy'ye özel not: Ey Sarkozy, bu karar ile sözde Ermeni lobisinden gelecek seçimler için oy almayı düşünüyorsun, düşünmeye devam et. Gelecek nesiller seni utançla yad edecek. Çünkü siyaset adamı gelecek seçimleri, devlet adamları da Gelecek Nesilleri düşünür.

Not

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, www.timeturk.com https://www.bilgievreni.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.org, https://www.gazetecanik.com, https://www.gercekgazete.web.tr, ile, Canik, Halkın Sesi vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , ,