Zaman: 27/10/2012 Miladi Dünya yılı. Mevsim, Kuzey Yarımküreye göre Sonbahar (Hazan) Mevsimi.

İslam dininin bayramlarından biri olan, "Kurban Bayramı'nın (Türkiye'ye göre) 3. Gününü yaşamaktayız. Haladünyada İslam toplumlarında bayram gününde bile bir birlikteliğin olmamasını "kurban" ve onun anlamı olan "yakınlık" kavramıyla örtüştürebiliyor musunuz?

"Kurban bayramı" ve "yakınlık" kelimelerinin birbirinden ne kadar uzak olduğundan bahsetmek istiyorum bu gün sizlere.

Öncelikle, "kurban" ın kelime anlamı olarak "yakınlık" manasına geldiğini (bilmeyenler için) ortaya koymuş olalım. Bunun üzerine kurban'ın özellikle son yıllarda yakınlıkla ne kadar ilgisiz kaldığını birkaç maddede ortaya koyalım.

1. Kurban yakınlık ama;

Bütün dünyadaki Müslümanlar "bayram gününde bile hemfikir olamıyorlar, olmuyorlar, teknolojinin bu denli geliştiği çağda, ayrı ayrı günlerde bayram kutluyorlar. Bu nasıl yakınlık izah edin bana!

2. Kurban yakınlık ama;

Bütün dünyada Müslümanlar birbiriyle savaş etmekte, bir Müslüman’ın en büyük düşmanı yine bir başka Müslüman olmuş durumda. Bu nasıl yakınlıktır izah edin bana!

3. Kurban yakınlık ama;

Bütün dünyada kesilen kurbanlar Allah'a yaklaşmak için kesiliyor güya ama, maalesef, gösteriş için kesilmekten, "desinler" için kesilmekten, bir yıllık et ihtiyacının stoklanması için kesilmekten başka bir amaç taşıyor mu, (Allah'a) yaklaşma amacıyla kesildiği söylenen bu kurbanlar gerçekte Allah'a ne kadar yaklaştırıyor izah edin bana!

4. Kurban Yakınlıktır ama;

Bayramlarda, iftarlarda, yemek salonlarında, davetlerde bayram ziyaretlerinde korkunç israfın içinde yüzerken, kenarına bile dokunulmadan kaldırılan yemeklerin, gözleri bile kırpmadan çöpe atılan gıdaların yığınları arasında nasıl Allah'a yaklaşılacak izah edin bana!

5. Kurban Yakınlıktır ama;

Kardeş kardeşle, aynı karından çıkmasına rağmen kanlı düşmanlar kadar uzakken, komşu komşuyla aynı katta aynı apartmanda oturmasına rağmen birbirini bile tanımazken bu nasıl yakınlıktır izah edin bana!

Kurban Yakınlıktır ama;

Allah'a en yakın olunan zamanda, yani namazda Allah harici ne kadar iyi kötü düşünceler varsa beyinlerde uçuşurken bu nasıl yakınlıktır izah edin bana.

Velhasıl sevgili okurlarım, KURBAN KESİYORUZ ALLAHA YAKIN OLMAK İÇİN.

Kurbanı kesmesine kesiyoruz ama, yakın olmaya geldiyse sanırım önce aynadaki özümüze bakarak bir sorgulama yapmamız gerekmiyor mu söyleyin.

Kurbanın 3. gününde Cumhuriyet Bayramına da yaklaşmış durumdayız. Cumhuriyetimizin 89. yılına tam olarak 2 gün kadar YAKLAŞMIŞ durumdayız. Son olarak, hem Allah'a hem Türkiye Cumhuriyetimize kalben yakınlık diliyorum.

Esenlik barış ve aydınlık yarınlar dileğimle.

Not 1: Allah'a yakın olmak için, bayram günlerinde sürücü koltuğuna oturduğunuz taşıtın, otomobilin hız limitini zorlamayın. Zira hızlı giderek TAHTALI KÖYE GİTMEK, ve ALLAH'A DAHA DA YAKLAŞMAK İSTEYEBİLİRSİNİZ. Ammaaa, yanınızdakileri de götürme lüksünüz yoktur bunu da iyi bilin.

Not 2:

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, www.timeturk.com, https://www.bilgievreni.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.org, https://www.gazetecanik.com, https://www.gercekgazete.web.tr, www.bolgeselhaber.com, www.hizmettv.com.tr, www.sinematur.com, www.ahmetfidan.com ile, Kuzey, Gazete Gerçek, vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , , ,