Evet gerçekten Türkiye’de artık hiç bir şey eskisi gibi olmuyor!.

Bir yandan parlamento dışından siyasi tabanı olmayan ekonomik borçluluğu olmayan birisi Cumhurbaşkanımız oluyor. Bir yandan, yıllardır monarşileri kemikleşmiş siyasal partilerin yapıları çatırdamaya başlıyor. Bir yandan uzlaşmacı kişiliklerin önderliğinde yeni oluşumlar kendini göstermeye başlıyor. Bir yandan yıllardır bir tuğla çekilirse çökeceği söylenen devlet duvarı yıkılmadan yeniden örülüyor, faili mechuller gün ışığına çıkarılıyor.

Hepsinden önemlisi yoğun tempolu bir gençlik rüzgarıyla Türkiye artık sorgulayıcı yenilikçi olaylara analitik bakanların sözünün geçtiği bir döneme giriyor.

İş Bankasının genç  Genel Müdürü Ersin Özince 3. GSM ihalesine herkesi şok eden rekor fiyatı vererek ekonomideki rekabetin dengelerini sarsıyor.

İstanbullu Robin Hood R. Tayyib Erdoğan’da gençliğinin cesaretinin ve yenilikçiliğinin etkisiyle 14 Mayıs Pazar günü, Türkiye’de oluşturacağı yeni oluşumun siyasi tabanının gücünün sinyalini veriyor. Olaylara analitik bakışın, (maraton koşuculuğu) yenilikçi bakışın ve atılımcı ruhun siyasal alandaki temsilciliğine soyunuyor.

Gönüller Fatihi, Fatih Terim ise, Futbolda ülkemizin yıllardır üzerinden atamadığı kara bahtını yine, gençliği atılımcılığı ve analitik bakışıyla zafer kasırgalarına çevirmiştir.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlik fırtınasının kazandırdığı ivme ile Türkiyenin dünyadaki hakettiği yeri alacağının kuşku götürmez gerçeğini anlayarak coşku içinde kutlayacağız. Bu da, yıllardır ülkemize külfet olarak görülen gençliğin dinamik ve atılımcı çizgisiyle gerçekleşecektir.

Şimdiye kadar Türkiye’nin genç, dinamik ve maliyeti yüksek demografik yapısı, bu gün itibarıyle artı değere dönüşmüş durumdadır. Her ölçüde kilit noktalara gençlerimiz birer birer gelmeye başlamıştır. Bilgi toplumunun ‘parmakucu toplumu’nun temsilcisi artık gençlerdir. Bu gençler otomasyon ağıyla sınırlarını zorlamış, aşmış ve ülkesine artı değerler getirmeye başlamıştır.

Biz, bu 19 Mayıs’ta işte bu ruhun coşkusunu yaşayacağız. Bu coşkumuz yine gençlik ve spor bayramında Galatasaray Spor Klübünün ve onu yöneten genç teknik direktör Fatih Terim’in ve ekibinin inanılmaz gayretleriyle tırnaklarını kanatarak kazandıkları zafer ile katbekat artmıştır.

Çoşku dolu başarı maratonlarımızın her 19 Mayısta katlanması dileklerimle.

Etiketler: , , ,