Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

:: Eğitim

 

 

Resim: Soysal Medya Etiği Bilinçlendirme YazarPortal Caps Türü Kamu Spotu

Sosyal Medya Etik İlkelerine Dair Esaslar başlığını taşıyan makalemiz ve buna ilişkin İngilizce ve Türkçe kaleme aldığımız ULUSLARARASI KİTAP bölümü çalışmalarımız devam etmektedir.

Ancak durumun aciliyeti (ivediliği) açısından Sosyal Medya Etik ilkelerinden birisi olan, Hashtag kullanma etik ilkesine ilişkin bazı hususları sıralayacağım. Sosyal medyaya ilişkin başat olan bir dizi diğer ilkeleri kitabımız yayınlandıktan sonra tümden sıralayacağız.

HASHTAG KULLANMA İLKELERİ ve ÖNLEMLERİ:

1. Hashtag, bir etiketleme veya anahtar kelime yazma sistemidir ve mutlak surette, sözcüklerle içerik DOĞRUDAN İLGİLİ olmak zorundadır. Aksi, evrene atılmış çöptür. Dijital dünyadaki çevre kirliliği sonucunu doğurur.

2. Hashtag ile, ilgili söz arasındaki illiyet (nedensellik) bağı, ortalama eğitim düzeyinin anlayacağı şekilde (daha&helliip;)

Etiketler: , ,

Bilimsel Program Düzenlemeye dair Ulusal ve Uluslararası Çağrı

Kıymetli meslektaşlarım;
Son zamanlarda, ülkemizde yıl bazında binlerce kongre, sempozyum veya çalıştay düzenlenmektedir. Bu güzel bir durum.
ANCAK!
Sosyal Bilimler Kongresi, Fen Bilimleri Kongresi gibi adlarla, adeta, bilimsel çalışmaların KONGRE veya SEMPOZYUM ÇUVALINA DOLDURULMASI GİBİ BİR EĞİLİM vahim bir gidişattır.
Multidisiplinerlik, İnter disiplinerlik ve Transdisiplinerlik, iyice tanımlanıp ona göre kongre düzenlemeye kalkışmak gerek.
Aklı selim bir şekilde diyebiliriz ki, her kongrenin mutlak bir teması olmalıdır. İçine FEN veya SOSYAL BİLİMLER alanlarında hatta HEM FEN HEM SOSYAL BİLİMLER ALANLARINDA bildirilerin ve bilimsel çalışmaların bulunduğu kongre düzenleme alışkanlığı, ŞİDDETLE terk edilmelidir.

(daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Uluslararası Kent Akademisi Dergisinin Mart Sayısı 22 Bilimsel eserle Yayınlandı

 

www.kentakademisi.com url adresinden, TÜBİTAK ULAKBİM Dergipark, https://dergipark.gov.tr/kent url adreslerinden yayınlanan, uluslararası hakemli indeksli, aynı zamanda Online Bilgi İletişim ve Medya Hizmetlerimize ait siteler topluluğunun bir parçası / üyesi olan Kent Akademisi, Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi, hepsi birbirinden özgün bilimsel çalışmalarla 2018 Mart sayısını (Volume: 11, Issue: 1, Period: 33) yayınlayarak Türk ve Dünya bilimine katkısına devam ediyor.

Her yeni sayıda, yükümüz daha da ağırlaşmakta olduğunu görsek te, Türk ve Dünya bilimine katkı sunma yolundaki aşkımız gittekçe artarak derinleşmektedir. Üstelik bu çalışmalarımızı, dergimize hiç reklam almadan, yazarlardan ücret talep etmeden yürütmenin (bizce) tatnı onurunu yaşamaktayız.

Önceki sayılarımızda, makale sirkülasyonumuz, olağan seyrinde iken, özellikle 2018 yılından itibaren, (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , ,

 

Eser Yayınlama Klavuzu | www.ahmetfidan.com

Eser Yayınlama Klavuzu | Kategorilerine Göre Yayın Türleri

Bilimsel-Arastirmanin-Kavramsal-Temeli-ve-Yayin-Uygulamalari Araştırmalar, bilimsel olsun, veya sektörel olsun, farklı türlerde ve nitel ve nicel olarak farklı şekillerde ortaya konulur. Bunlar genelde şu ana ve alt kategorilerde ilgililerin hizmetine sunulur.

  1. Makaleler,
    1. Bilimsel Makaleler,
    2. Fıkralar, (Gazete Köşe Yazıları)
  2. Raporlar,
    1. Araştırma Raporları, KLAVUZ KLASÖRÜ İÇİN TIKLAYINIZ
    2. Proje Raporları,
  3. Editör Mektupları,
  4. Bildiriler, (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

 

Bir Kent Kültürü: Biii-sik-lett-lenn-mee-lii-yiz!

Bir Kent Kültürü:
Biii-sik-lett-lenn-mee-lii-yiz!

2000 li yıllara kadar ışıltılı ve conconlu kentler, onca cazibesiyle taşradaki ve kırdaki her bireyin hayaliydi. İkibinli yıllara kadar kentte bazı sıkıntılar olsa da yaşama imkanı hala bulunuyordu.

Dakikada bir motorlu taşıtın trafiğe çıktığı gerçeğini göz önüne aldığımızda, Türkiye ve bu gibi ülkelerde artık kent merkezlerinde yaşamak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Yerel yönetimler buna ilişkin olarak toplu taşım sistemleri üzerine odaklanmışlardır. Buraya kadar ezbere açıklamalar yaptık. Şimdi ifadenin ezber bozan kısmına gelecek olursak, artık kent merkezlerindeki nüfusu maalesef hangi tür olursa olsun, toplu taşım sistemleri dahi kaldıramamaktadır.

Düne kadar lineer (yatay) ulaşım ve dağıtım sistemleri, 2000 li yıllardan sonra, yerini vertikal (düşey) ortamlı sistem tasarımlarına bırakmıştır. Yani sizin anlayacağınız, yer altına, üst üste iki kat, üç kat raylı ulaşım sistemleri inşa edilmeye başlanmıştır. Ağır raylı sistem, hafif raylı sistem, cadde tramvayı gibi vertikal tabanlı çözümlemeler (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,

Ocak 8th, 2017 | in Bilinçlenme, Eğitim, İş yaşamı, Kent/Şehir, Kültür ve Sanat, Pazar Yazıları, Psikoloji, Toplum, Yaşam | Durun, Gitmeyin! için yorumlar kapalı

 

Pes Etmeye Yeltenenler, Durun, Gitmeyinn!

Pes Etmeye Yeltenenler, Durun, Gitmeyinn!

 

Ülkemizde bir yığın yanlışları gördükçe kaçasınız geldiği olur. Değiştirmeye düzeltmeye gücünüzün yetmeyeceği türden. Hayır öyle değil aslında. Yurdumuza sahip çıkıp, mutluluğu biraz da yakında tanımlayarak güzellikleri burada yaşamaya çalışmak en doğrusu.

İnternet medyasında, sevgili Cem Boyner’in yazmış olduğu yaygın olarak geçse de gerçekte ona ait olmayan fevkalade güzel bir yazı okudum. Virgülüne bile dokunmadan sizlerle paylaşıyorum.

Durun, Gitmeyin!

Bir yöneticinin  personeline gönderdiği (iddia edilen) yazı:
Herkeste bir gitme arzusu. Dolar uçuşa geçmiş, başkanlık tartışmaları canını sıkıyor, sınırımızda savaş, içeride terör belası, biliyorum…
Ama, nereye gideceksin ki zaten? (daha&helliip;)

 

Öylesine Bir Taziye, Ölesiye Bir Kutlama

Öylesine Bir Taziye, Ölesiye Bir Kutlama

 

On kasımda kasım kasım kasılamadı öğretmenlerimiz öğretmenler gününde geçim derdine düştü dünya tasarruf gününü ıskalayıp savurganlıkları arasında. Kurban bayramında kurban olduk çoğu kötülüğe, yaklaşmak yerine riyakarlıkla uzaklaştık O’ndan ve onun sevdiğinden kutlu doğum haftasının ritüelleri arasında. Yirmi üç nisanda çocukça şeyler için yıllar tükettiğimizi anladık, kılımızı bile kıpırdatmadığımız binlerce vahşete çevreden baktık, baktık bakakaldık, çevre gününe inat, yeşil ay kutlamasının ardından kadehler tokuşturduk yeşilliklerin yok edilip betonlaştığı kaygan zeminlerde. Su günleri kutladık kurudukça dünya,
kanımızın suyu, suyumuzun kanına bulaştı, verem etti her yıl büyüyen kötülükler sardı hücrelerimizi kanserle savaş (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

Daralan Mekanda ve Daralan Zamanda Çocuk ve Gençlik Edebiyatı

Teknolojik ve demografik gelişmelerin bir sonucu olarak Mekan daraldığı gibi, zaman da daralmakta dünyada her geçen gün. İnsanlar önce kırdan kentlerin daralan alanlarına hücum ettiği gibi, adeta kibrit kutusu gibi evlere yığıldılar. Mekansal anlamda bu yığışma, san’ata dair, edebiyata dair içeriğe ve niteliğe dair hemen çoğu şeyi tekdüzeleştirme sürecine sokmuştur.

Öte yandan kentsel alanlardaki daralma, geometrik olarak artan teknolojik gelişmelerin de temel etkisiyle dünyadaki hızlı nüfus artışının da etkisiyle insanlar, sadece mekanı değil, aynı zamanda günün yirmidört saatini de diğer insanlarla (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , ,

ilgi-milgi

Asrın Kabusu: İlgi ve İlgi Sorunsalı

 

İlgi mi, İlgi, İlgi, milgi…

Not: Bu yazıda hibrit yöntemi kullanılmıştır.*

İlgi, sürekli kısalmakta olan bir olgu artık. On dakika bile sıkmakta herkesi.

Yetmişli yılların gençliği yani bu zamanın orta yaşlı ebeveynleri bir araya geldiğinde çocuklarını konuşurken onlardaki tatminsizlik sorunlarından ve ilgi kısalığından bahsederlerdi. Her bir ebeveyn benzer sorunları yaşamakta olduklarından uzun uzadıya sohbet ederlerdi. Dün bu sohbetlerin konusu, sadece yeni yetmeler üzerine yapılırken, bu gün bu konu bütün bir toplumun ve bütün bir jenerasyonun konusu / sorunu (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , ,

telepatik-internet-ahmet-fidan-yazarportal

Gelcek Çeyrek Yüzyılın Gayyâsı: Telepatik İnternet!

Ekranla ve dijital teknoloji ile başladı her şey.

Tele girdi her şey, tele girdikçe teleyaşam, ortaklaştı kültür, anonimleşti her yer.

Telin içinden geçen enerji, ekrana dökülürken 1950 lerde, tel demode oluverdi. Tel teli çıkardı devreden.

Yeni bir hayat kalıbı doğdu. Kablosuz hayat. Telgrafın ve telli telefonun yerini kablosuz telefon ve cep telefonu henüz yerini almışken, insanlık tembelliğe alıştı. Biz parmak ucu toplumu derken bilgi toplumunda parmak yoruldu, ucu eskidi, şimdi zihin / enerji toplumuna dönüşmekteyiz.

Kıçıkırık bir fotoselli apartman lambasının önünde onu yakmak için akrobatik hareketler yapmaktan da kurtulacağız en azından. Ey geri zekalı ışık yan artık diye aklımızdan geçirmemiz için beynimizden çıkardığımız enerji o ışığı yakmak için (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,