Uluslararası Kent Akademisi Dergisinin Mart Sayısı 22 Bilimsel eserle Yayınlandı

 

www.kentakademisi.com url adresinden, TÜBİTAK ULAKBİM Dergipark, https://dergipark.gov.tr/kent url adreslerinden yayınlanan, uluslararası hakemli indeksli, aynı zamanda Online Bilgi İletişim ve Medya Hizmetlerimize ait siteler topluluğunun bir parçası / üyesi olan Kent Akademisi, Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi, hepsi birbirinden özgün bilimsel çalışmalarla 2018 Mart sayısını (Volume: 11, Issue: 1, Period: 33) yayınlayarak Türk ve Dünya bilimine katkısına devam ediyor.

Her yeni sayıda, yükümüz daha da ağırlaşmakta olduğunu görsek te, Türk ve Dünya bilimine katkı sunma yolundaki aşkımız gittekçe artarak derinleşmektedir. Üstelik bu çalışmalarımızı, dergimize hiç reklam almadan, yazarlardan ücret talep etmeden yürütmenin (bizce) tatnı onurunu yaşamaktayız.

Önceki sayılarımızda, makale sirkülasyonumuz, olağan seyrinde iken, özellikle 2018 yılından itibaren, makale sirkülasyonumuz hayli artmış, şimdiden haziran sayımız dolmaya başlamıştır. Durum böyle olunca, bir sayıda yayınlanacak makale için yayın kurulu olarak üst limit getirmek yerine, dergimiz alt yapısı ile, dil, edebiyat, literatür ve san’at içerikli makaleler için ayrı bir uluslar arası dergi oluşturmayı düşündük. Gelecek sayı sürecine kadar bu dergiyi dergimiz bünyesinden (teknik olarak mitoz, sonuçları bakımından mayoz bölünerek))) çeşitlilik oluşturmaya karar verdik.

Geçen sayımızdan bu sayımıza, dergimiz yeni indekslere eklendi. Birbirinden kıymetli yeni hakemlerimiz dergimiz hakem havuzuna eklendi. Dergipark üzerinde bir yıldan fazla zamandır beklemekte olduğumuz dergimiz arşivi (eski sayıları) dergipark sistemine yüklendi. Şimdilik 6 uluslararası indeks tarafından taranırken, bir taraftan, her an için indekslenmeyi beklediğimiz, doaj, index copernicus, scopus gibi indekslere eklenmemiz an meselesi. İlk hedefimiz, bir iki yıl içinde sosyal bilimler dergileri için son derece önemli bir aşama olan SSCI düzeyinde taranmaktır. Bu yoldaki alt yapı çalışmalarımız bütün hızıyla sürmektedir.

Yayın kurulu olarak makale yüklenme kanalının (serverinin) varsayılan olarak www.kentakademisi.com adresi yerine devlete ait bir kurum olmasından dolayı https://dergipark.gov.tr/kent adresine yönlenmesine karar verdik. Ama makalelerin yüklenmekte olduğu ana site dergipark olsa da, kentakademisi.com adresindeki yayınlar, linkli kapak ve içindekiler ana sayfası ve editör yazısı olarak iki id’lik bir veri ile yayın sürecini devam ettirecektir. Bütün güncellemelerimiz, hem www.kentakademisi.com dan hem de https://www.dergipark.gov.tr/ üzerinden eşzamanlı olarak devam edecektir. Yalnız, dergimizden doğacak / bölünecek dil / edebiyat dergisi, sadece dergipak üzerinden varlığını sürdürecektir.

Dergimiz bünyesinden doğacak yeni dil/edebiyat içerikli uluslar arası dergi için isim arayışlarımız devam etmektedir. Bu konuda yazar ve okurlarımızdan bize dergi adı önermelerini bekliyoruz.

2018 yılı itibarıyla makale ve hakem değerlendirme şablonlarını da güncelleyerek sisteme yükledik. Bu süreçlerdeki son güncellememiz, ssci li indekse girdiğimizde tamamlanacak ve varolan şablonumuzu uzun yıllar kullanacağız.

Yazarlarımızdan özellikle beklediğimiz önemli husus şudur. Sisteme yeni kaydolurken, profillerini, Adı, ve SOYADI, formatına göre oluşturmaları, yani ad küçük soyad büyük şeklinde oluşturmalarını, yeni makale eklerken, hem Türkçe sekmesini hem İngilizce sekmesini birlikte kullanmalarını, sisteme mutlak surette gsm telefonlarını eklemelerini süreçlerin hızlı yürütülmesi açısından önemine binaen istirham ediyoruz.

Şimdilik dile getireceğimiz hususlar bunlardır. Ülkemiz ve insanlık için aydınlık yarınlar temennisiyle, esen kalınız

Dergimizin taranmakta olduğu uluslararası indeksler aşağıdadır:

Journal Factor

Journal Factor
Directory of Science
Directory of Science
Scientific World Index
Scientific World Index
Scientific Indexing Services
Scientific Indexing Services
COSMOS IF
COSMOS IF
Kaynakça.info
Kaynakça.info

Etiketler: , , , , , , , , ,