Trafikten Hayata, 10 AF Kuralı

Trafikten Hayata, 10 AF Kuralı, Trafikte On Ahmet Fidan Kuralı

 

  1. Önünüzdeki araçla aranızı az bir açmaya durun, hemen birisi o boşluğu doldurur.

Hayatın Raconu: Hayat boşluktan nefret eder, boşluk öyle veya böyle hemen doldurulur. Hak edenmiş, etmeyenmiş, bu zerre fark etmez, o nedenle hayattaki boşluklara fırsat vermeyin.

  1. Birisini Sollamaya kalktıysanız, hemen sollamakta olduğunuz araç, gaza yüklenmeye çalışır.

Hayatın Raconu: Her yerde ve her zaman rekabet kaçınılmazdır, önemli olan, rekabeti ustaca sürdürmektir, rekabetsiz bir yaşamı ancak öldüğünüzde tadacaksınız.

  1. Yoğun trafikte birden önünüzde bir şeridin boş olduğunu görüp fırsattan istifade o şeridi doldurduğunuzda, arkanızda sizi takip eden ve o şeridi doldurmaya başlayan konvoy oluşuverir.

Hayatın Raconu: Bir yenilik yaptığınızda, bu yararlı veya menfaatlere hitap eden bir icatsa, peşinizden oluk oluk taklitçileriniz çıkacaktır. Taklitçileriniz sizi takip edene kadar zaten piyasada veya sektörde liderliğe oturmuş olursunuz.

  1. Aracınız lüks ve yeni ise, şoförün önemi yoktur, üstünlük sizdedir.

Hayatın Raconu: Patronunuz veya müdürünüz, sizden çirkin, embesil, zayıf, kel, kısa boylu, gudubet, cahil, et kafalı, yerden bitme de olsa, patron patrondur, yetki esastır, parası olan veya makamı olan konuşur, boşuna yırtınmayın.

  1. Korna arkadan geldiyse düşman, önden geldiyse selam demektir.

Hayatın Raconu: Arkadan konuşanlar sizin düşmanınız, önden yüzünüze konuşanlar hep dostunuz veya dostça davrananızdır. Önden yüzünüze gülüp arkadan eleştirenler ile, önden eleştirip size korna çalıp, arkadan kuyunuzu kazanlara karşı her zaman dikkatli olmalısınız.

  1. Karşıdan veya yandan gelen bir araçla camdan cama konuştuğunuzda, (ki bunu mümkün mertebe yapmayın) mutlaka arkada bir araç hemen bitiverir ve kornayı basar.

Hayatın Raconu: İnsanların birbirleriyle çok fazla yakın olmaları, muhabbet kurmaları, hep başkalarını rahatsız eder, çekemeyen bir değil bin kişi çıkar. O yüzden, birilerinin sevdiklerinizle aranızı açmasına izin vermeyin. Sevdiklerinizle orta yerde çok ta vıcık vıcık hareketlerde bulunmayın, şimşekleri üzerinize çekmenin alemi yok.

  1. Yağmurda asfalt kenarında yürüyorsanız, bir araç gelir mutlaka sizi boydan boya ıslatır.

Hayatın Raconu: Yolda yürümek, hayatta yürümekle aynıdır. Hayatın başarı yolculuğuna çıkmışsanız, üstünüze çamur atılması sizi yıldırmamalı, size düşen sadece çamur atmalara ve çamur atanlara karşı hep temkinli ve müteyakkız olmanız ve çamurlu yerlerden uzak durmanızdır.

  1. Bir toplu taşıma aracında veya özel araçta yolcuysanız, şoför hata da yapsa, herkes karşı taraftaki aracın şoförünü suçlar.

Hayatın Raconu: Patronlar veya müdürler veya güçlü kişiler, hata da yapsalar, onların hataları asla görülmez, sizin hatanız anında manşet olur. Çünkü hayat goygoycuların cirit attığı alandır. Hayatta, başarılı olmak için, siz e düşen, goygoyculara karşı, müteyakkız olmak ve kimseye karşı açık vermemektir.

  1. Şoförseniz, size yeşil, yayalara kırmızı ışık bile yansa, sürüşünüzle yayaya çok yaklaşıp korna bile çalsanız, yayanın ve çevredekilerin size kızmasına engel olamazsınız.

Hayatın Raconu: Kalabalığın genel kanaati, tanımadıkları insan içinde, her zaman ezilenden yanadır, bu nedenle, toplumda, yaşlıların, hanımların, çocukların haksız dahi olsalar destekleyenleri sizden çok olur.

  1. Uzun süreli kornaya bastığınızda haklı da olsanız, suçlu siz olursunuz.

Hayatın Raconu: Çok bağırmak, ortalığı birbirine katmak, sizi halkı çıkarmaz, sadece sizi çirkef yapar, o yüzden haklıysanız, bunu medeni ölçüde çözmelisiniz. Ortalığı birine katarak sorun çözdüğünüzü zannedersiniz belki ama asıl sorun siz olur çıkarsınız.

  1. SON: Hayatta başarılı olmak istiyorsanız şu nasihatimi iyi dinleyin;, arkadan çalınan kornalara kulak vermeyin, bu nasihatlerime kulak asmayın.)))

Hayatın Raconu: Hayatta her zaman nasihat veren çok çıkar. Siz bir söze bakın, bir de söyleyene. Başına sürmeye ilacı olmayanların nasihatleri züğürt tesellisinden ibarettir. Zaman kaybetmeye değmez.

Bitti. Bu yazı, 20/07/2018 tarihinde yolculuk yaparken, Ahmet Emin Fidan tarafından kaleme alınmış olup, her türlü te’lif hakkı kendisine aittir, başka yerde kaynak gösterilmeksizin alıntı yapıldığında, soluğu mahkemede alırsınız.

Etiketler: , , , ,