Tasvir-i Efkar, Yazar Portal, Bilgi Ağı

3 yıldır dişimizle tırnağımızla büyütmeye ve Türk ve dünya literatüründe referans bir gazete haline getirmeye çalıştığımız gazetemiz teknolojinin imkanlarıyla sizlere daha dolu ve güçlü bir içerikle sunmaya çalışıyoruz. Bu çizgimiz her açıdan devam etmekte.

Online Bilgi İletişim Ağı Siteler Topluluğunu en nadide parçası haline gelmiş olan gazetemiz, tarihteki Tasvir-i Efkar Gazetesi’nin misyonunu da üstlenmiş bunun gereği olarak www.tasviriefkar.com adresinden de sizlere hizmet vermeye başlamıştır.

Tasvir-i Efkar ile, Türk literatürüne ve edebiyatına büyük emekleri geçmiş olan (İbrahim) Şinasi, Namık Kemal, Recaizade Mahmud Ekrem, Ebuzziya Tevfik, Ziyad Ebuzziya geleneğinin misyonuyla fikirlerin, gündemin ve olayların değerlendirilmesini yaparken çok daha farklı açılardan bakılabilen bir ışık olmayı hedefledik.

Tarihten aldığımız bu geleneği, interaktif tabana taşıyarak telif eserleri elektronik bir banka mantığıyla www.yazibankasi.com ile bir araya getirdik, bütün köşe yazarlarının ve müelliflerin bir araya geldiği portal içinde www.yazarportal.com ile makale platformunu oluşturduk. Bütün bunları ingilizce internet teriminin yerine türkçe karşılığı olarak bilgi ağı kavramıyla www.bilgiagi.net in üzerine kurduk ve sizlerin ve hepimizin hizmetine sunduk.

Bütün bunların ötesinde, olayları değerlendirirken, küçük beyinlerin kişileri, orta beyinlerin olayları, büyük beyinlerin fikirleri düşündüğü gerçeğiyle en başta Türkiye ve dünya çapında fikirlerin açıklamasını yapmaya çalıştık. Zaten “Tasvir-i Efkar” da, Osmanlıca olarak fikirlerin açıklaması demek idi. Bizim öteden beri varolan misyonumuz böylece tarihsel temeline de kavuşmuş oldu.

Gerek google, gerek alexa kuruluşları bilgi ağının bu özgün içeriğine sahip çıkarak her gün her dönem hakettiğimiz dereceyi bize vermiştir. Yüce yaratıcı kısmet ederse, altı ay  içinde dünya internet siteleri arasında ilk yüz binin altına, Türkiye’deki internet siteleri arasında da ilk binin altına inmeyi hedeflemekteyiz.

Her meslekten aramıza yeni katılan güzide yazarlarımıza hoş geldin diyoruz. Yeni dönemde, daha çok farklı mesleklerden ve de özellikle tarım, sanayi, hizmetler alt sektör temsilcilerinden yazarları aramıza katmak istiyoruz. Özellikle üretici ve tüketici birlikleri ve bu birlik temsilcileri başkanlarının aramıza katılması bizler için çok fazla önem taşımaktadır.

Yine bu gün aramıza katılmış olan, Müfettiş Mustafa KARAATMACA bey, mesleğindeki titizlik anlayışıyla dört dörtlük bir yazar başlangıç bilgileriyle resmi olarak yazarımız olmuştur. Kendilerine ayrıca hoş geldin diyoruz.

Çok daha güçlü ve etkin bir medya kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Esenlik dileklerimizle.

Dr. Ahmet FİDAN

Not:

Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.bilgievreni.com, www.siyasalforum.net www.ahmetfidan.com sitelerinde yayınlanmaktadır.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,