Sosyal Demokratlar Neden Farm Villa Oynar?

Bazen çok merak ettiğim konular olur ve bu merakımı gidermek için doğal olarak önce en yakınlarıma,  sonra google amcaya sorarım. Adamakıllı bir bilgi almak için de görüşlerine itibar ettiğim kişilere sorarım. Gecenin yarısında iş yoğunluğundan kafayı sıyırmışken birden ‘bu sosyal demokratların çoğu farm ville oynuyorlar, acaba neden’ diye düşünmeye başladım. Bu düşünmeyi de sesli olarak okurlarımla paylaşmayı uygun gördüm ve ortaya tahmin ediyorum ki saçma bir yazı çıkacak. Bu yazı saçma salak bir yazı da olsa bir gözlemdir. Bu gözlemimin, yorumlarla doğru bir gözlem mi yanlış bir gözlem mi olduğu ortaya çıkacaktır.

Bu soruyu farm ville oynayan dostlara sordum. İnanılmaz bir savunma geldi. Ben bu yazıyı yazmaya başlamadan önce oklarımı bilemiş ve farmville oynayanlara atmak için hazırlamıştım. Ama savunma mekanizmaları beni bu yazıda biraz daha insaflı davramaya itti.Genelleme yapmak aslında çoğu zaman zordur. Hatta yer yer genellemeler önyargıyla beslenen kalıplaştırmalardır. Bu önyargı damgasını yememek için bilimsel ve objektif analizlerde genellemelerden kaçınmak gerek. Ancak, yazarlar zaten genelleme yapmayı işin en kolayı olarak görürler ve bol keseden hüküm vermeyi bir zevk olarak addederler.

İstisnalar elbette ki olur ve olmakta. Çünkü farmville oynayanlar arasında sosyal demokrat olmayanlar olduğu gibi, sosyal demokratlar arasında farmVille oynamayanlar da bulunmakta.

Peki, Neden (Daha Çok) Sosyal Demokratlar FarmVille Oynar?

1. Sosyal demokratlar iktidar ümidini kaybettiği için, işlerini güçlerini, enerjilerini, sanal oyunlara yöneltmiş olabilirler.

2. FarmVille, barışçı bir oyun olduğu için sosyal demokratların da (kurultay harici zamanlarda) çok barışçı insanlar oldukları için bu oyuna yönelmiş olabilirler.

3.  Farmville oyununun kurgusu paylaşım esasına dayalı olduğundan, Sosyal demokrasinin özünde paylaşım ve eşitlik olduğundan (olması gerektiğinden) dolayı, sempati duyulmuş olabilir.

4. CHP nin gelceğini karanlık gördüklerinden dolayı toprak üzerine basarak stres atmak isteyen sosyal demokratlar farm ville ile sanal tarlalar üzerinde gezerek durumu kurtarmayı düşünmüş olabilirler.))

5. Komünizmden kalma alışkanlık olarak komünal yaşama, kendi kendine üretim, bilinç altlarındaki  “üreten biz tüketen biz olacağız” sloganının oyunlarla tatmini amaçlamış olabilirler.

Bundan sonraki maddeleri, gelebilecek ilginç yorumlardan derlediklerimle geliştireceğim. Böylece bu yazımı okurlarımdan alacağım yorumlarla tamamlamış olacağım. Ne de olsa interaktif bir gazeteyiz. Bu tür uygulamalar ile interaktivitenin keyfini çıkarmış olabiliriz.

Yazı devam ediyooorr!!

Etiketler: , , , , , ,