Bu yapılanma Türk Siyasal hayatında solun tabanla ve Türk halkıyla barışmasının bir başlangıcı olmalı. Bir söz vardır. “Sizi eleştirecek kimse yoksa para verip kendinizi eleştirecek birisini bulun” Bu açıdan parlamentomuzda aklıselimi temsil eden bir muhalefetin bulunması hayli önemlidir. Bazen iktidardaki siyasal parti özellikle dış politikada ve sosyal devlet politikalarının uygulamasında muhalefet partisine ciddi derecede ihtiyaç duymaktadır. Özellikle dış politikada “bu konuyu halkıma anlatamam veya kabul ettiremem” argümanının en güzel adresi ana muhalefet partisinde gösterilir. Yani iktidarın uluslar arası çevrelere ve bazı lobi guruplarına karşı, muhalefet bu konuda çok duyarlı diyerek pazarlık gücünü artırdığı çoğu zaman yaşanmıştır.

Ne var ki, sn. SARIGÜL’ün de sağduyunun sesinin kıymetini bilerek sözümona üzerine yöneltilen yolsuzluk iddialarını açık, seçik ve berrak bir şekilde açıklaması gerekmektedir. Zira bu millet yolsuzluk ve dolandırıcılıktan çok çekmiştir.

Sarıgül’ün ve ekibinin geçen haftalarda kazandığı hukuk mücadelesi Fatsalılar olarak göğsümüzü kabartmıştır. Sarıgül’ün avukatı, arkadaşımız Murat HAZİNEDAR’ın başarısını en başta şahsım ve Fatsalılar olarak buradan tebrik ediyoruz.

Öte yandan, gerek SARIGÜL gerekse hemşehrimiz Murat Hazinedar (Sarıgül’ün avukatı ve hukuk danışmanı) yeni başarılara ulaştıkça daha alçak gönüllü, daha yapıcı, daha soğukkanlı ve daha aklı selim hareket etmeleri gerekmektedir. Eleştireden ziyade çözüm önerisi sunacak bir siyasal muhalefete hazırlanmaları gerekmektedir. Özellikle yetiştiği topraklara ve bu toprağın insanlarına karşı biraz daha hassas olmaları gerekmektedir. Aynı sütunları paylaştığım meslektaşım Zekeriya Eruzun Bey’in geçen haftaki yazıları beni hayli üzmüştür. Kişiler karşı tarafı değerlendirirken biraz daha empati yapmaları (yani kendisini karşısındaki kişinin yerine koymaları) gerekmektedir.

Murat Bey’den aldığım bilgiye göre kendi meslek alanına giren yargı konusunda adına “Tek celsede duruşma” dedikleri duyması bile çok mutlu edici bir çalışma yaptıklarını söyledi. Sn. Hazinedar, yerel yönetimlerle ilgili olarak da çalışmalar yaptıklarını söyledi fakat keşke bu konuda bir yerel yönetimci olarak şahsımın da görüşlerini almış olsalardı. Muhalefetin proje ve alternatif politika ürettiği günleri hasretle beklemekteyiz.

Sarıgül’lü CHP AK Parti’nin bir anlamda tamamlayıcısı olmalıdır. Zaman uzlaşı ve beraberlik zamanıdır. Bir avuç Avrupa Topluluğu ülkeleri içinde bulunduğumuz AB sürecinde ülkemizi iğnenin deliğinden geçirmek istemeleri durumunu da göze alarak dışarıya karşı daha güçlü olmak gerektiği gün ışığı gibi aşikardır.

Bütün bunların yanında Sarıgül’ün gideceği yeri ekibi belirleyecekir. Ekibi kim-kimler tam olarak bilmiyoruz- görmek lazım. Bu ekip geçmişinde bırakın dosyayı şaibesi bile olmayacak birileri olmalıdır. Bakacağız göreceğiz ve değerlendireceğiz. Biz hep buralardayız. Gözümüz kulağımız da buralarda olacak.

Bu ülkenin toprakları üzerinde yaşayan ve temel amacı ülkesine hizmet etmek isteyen her vatan evladına açık olmalıdırlar. Bütün bunları sözde değil özde gerçekleştirmek gerek. Bir de artık sosyo politik açıdan “sol” ve “sağ” ve bu gibi kelimeleri literatürümüzden arşivlere kaldırmalıyız. Başka türlü uzlaşı zor görünmektedir.
Esenlik dileklerimle.

Not: Not: Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar https://www.yazarport.com, https://www.gunesgazetesi.net https://www.bilgiagi.net https://www.bilgievreni.com , ile, Ordu Olay ve Güney Marmara Yaşam gazetelerinde yayınlanmaktadır.

Etiketler: