Hayatta insan nasıl umutla yaşıyorsa, güzel temenni ve dualar da yine insanı hayata bağlayan en önemli kaynakların başında gelmektedir. Adalet duygusu “ahiret” duygusuyla birleşmemiş olsaydı, geleceğimiz, “dua” ve “temenni” olgusuyla süslenmemiş olsaydı dünya ne sıkıcı olurdu.

Sabahın yedisinde, bayram namazı esnasında aralarda getirilen tekbir sesleri, hep bir ağızdan dünyadan yüce yaratana gönderilmekte olduğunu düşündükçe, ayağımızı koyduğumuz yere başımızı koyarak nefsimizi küçülttükçe, sesler semaya yükselirken, evrenin genişliğini ve Allah’ın büyüklüğünü düşündükçe ürperir her birimizin bedeni.

En sevdiklerimizden en iyisinden ihtiyacı olanlara pay etmeyi, kurban keserek içimizdeki vahşet duygularından arınmayı, bayram namazından sonra bayramlaşmalarda küs ve kırgın olduklarımızla barışmayı bayramların en temel gerekliliği olarak görmek özde bizim mutluluğumuz, genelde Yaratana liyakatimiz, daha genelde insanlık değerlerlerini bir kez daha hissetmemiz açısından son derece önemlidir.

BAYRAM SEREMONİLERİNDE ÖZDEN ve GÖNÜLDEN TEMENNİLERİM:
Bayramda mutlaka herkes misafirliğe gidecek misafir kabul edecektir. Buradan bütün okurlarıma her bayramda olduğu gibi, bu bayram da bir temennim var. Misafirliğe gittiğinizde yapacağınız fazla bir şey yoktur ama misafir kabul ettiğinizde ne olur televizyonunuzu kapatın ve konuğunuzun gözlerinin içine bakarak güzel dilek ve temennilerde bulunun. Tabi bu güzel dilek ve temenniler alışıla gelen kelimelerden biraz daha farklı biraz daha özel olursa mutluluk dalga dalga bütün topluma yayılacak ve bu da daha fazla çalışmayı ve üretimi beraberinde getirecektir.

Bu bayramda, ne olur, araç kullanırken hızınız yüz km. yi geçmesin. Bu bayram süresince ne olur mümkün olduğunca korna çalmayın. Göreceksiniz ki gerçekten ne kadar gereksiz kullanılıyormuş.

Bu bayramda ne olur tanımasanız da en az bir yaşlı kişiyi ziyaret edin onun buruşuk veya kırışık elini öpün, öptüğünüz eli, ALNINIZA GÖTÜRMEYİ unutmayın. Bir muhtaç kimsesiz çocuğu görün, ilgilenin.

Bu bayramda ne olur tabağınıza yiyebileceğiniz veya tüketebileceğimiz kadar yiyecek alın. Mümkün olduğunca yabancı marka ürünlerden uzak durun. Bu satırlarda bunları yazmak benim için bayram vecibesidir.Mübarek Kurban Bayramınızın barış ve hoşgörü içinde geçmesini, sizlere sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini yüce Allah’tan dilerim.

Ayrıca, mutluluğunuzun Turkiye enflasyonu kadar yüksek, üzüntünüzün memur maaşı kadar düşük, geleceğinizin, Demirel’in keli kadar parlak olmasını dilerim sevgili okurlarımız.

Not:
Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar https://www.yazarport.com, https://www.gunesgazetesi.net https://www.bilgiagi.net https://www.bilgievreni.com, https://www.siyasalforum.net https://www.gercekgazete.web.tr ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: