Pirus Zaferi: Neyin Açılımı, Kimin Çözümü!

Babaaaa, Hırsız beni bırakmıyor,

Kendi kendime, günün ikinci yarısı, bu gün de siyasete bulaşmadan yazacağımın mutluluğu ile hayallere kapılmıştım. Heyhaat! Ne mümkün.

Konuya girmeden bir fırka aktarmak istiyorum:

Bir zamanlar bir evde babası ve olu yaşarmış. Evleri ile bağları arasında bir seslenmelik mesafe varmış. Günlerden bir gün bağda hırsız olduğunu söylemiş komşuları adama. Adam da, oğluna dönerek, “oğlum git bağa bak, hırsız varmış” der.

Çocuk gider, sahiden de bağda hırsızı görür, hırsız da onu görür. Delikanlı hırsızı yakalamak isterken hırsız onu yakalar ve baba ile genç oğlu arasında şu seslenmeler başlar.

– Babaaaaaa, babaaaaa!

– Ne var Oğluuum!

– Hırsızı bulduuuuum!

– Yakala getir oğluuuum!

– Babaaaaaa, babaaa!

– Ne var oğluuuum!

– Hırsız gelmiyooor!

– Bırak ta gel oğluuum!

–  Babaaaaaaaaa, babaaaa!

– Ne var  oğluuumm!

– Hırsız beni bırakmıyoooooor!

İşte böyle, biz siyasetin dışına çıkmak istesek te, siyasetin kaynayan fokurtusu, bizleri içine çekmeye devam ediyor. Bu hikaye hem bizi içine çeken siyasete  hem de siyasetin güncel konusuna bir ithaf idi.

Neden mi?

Bir açılım yaptık ve fena saçıldık. Birbiri ardından açılımlar ve dış politikada devrim niteliğinde oynaşmalar, gıpraşmalar.

Kürt açılımında sanki sona gelinmişliğin görüntüleri. Bir taraftan PKK hamlesi, bir taraftan ölü soyucu DTP’nin pişkinliği, bir taraftan SAHİDEN DE ne yapacağını şaşırmış bir hükümet.

Birilerine göre bir pirus zaferi var ortalık yerde. Ya da anası babası belirsiz (gibi görülen) veledi zina. En büyük hamleyi yapanın elinde kalacak bir durum ortada.

Bir açılım, bir politik kıskaç, bir manevra, iki cendere, bir ucu, bu toprağın ve bu toplumun ceremesini çekmiş aziz şehitler ve onların acılı yakınları, bir taraftan yok pahasına  bıyığı terlemeden kendini dağda bulmuş adına militan dedikleri afyonlanmış gençler…

Sahiden ortada bir zafer var. Adına “Pirus Zaferi” diyeceğim bir zafer.

Peki bu kimin zaferi, bu neyin açılımı… Bu zafer Anadolu’nun şehitleri ve şehit yakınları ve de onyıllardır dağa hapsedilmiş afyonlanmış gençlerin pirus zaferi, onları iğrenç sinsi emelleriyle kana bulamış Şer Güçlerin Mirus zaferi.

Yazı Sözlüğü:

Pirus zaferi: Kazananın da kaybedenin de çok büyük kayıplar verdiği, aslında her iki tarafın kaybettiği, harap olduğu sözde zaferler.

Not:

Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.bilgievreni.com, www.kamudanhaber.com, www.haberanaliz.net, www.siyasalforum.net, www.gunesgazetesi.net, www.gercekgazete.web.tr, ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: