Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

Şubat 19th, 2011 | in Dünya, Siyaset/Politika, Toplum | 4 tane yorum

Dün Arap Ülkelerinin Haritasını Çizenler Bugünün....

Dünün Arap Ülkelerinin Haritasını Çizenlerin İzdüşümleri, Bugünün Ortadoğu ve Afrika’daki SÖZDE İhtilalcilerin Oyuncubaşısı değil mi?

Mısır’daki ihtilal veya zalim yönetime karşı kıyama kalkan milyonların zaferleri kutlanırken, daha önceki başka bir yazımda bilvesile bunların küresel SATRANÇ oyununun bilmem kaçıncı hamlesi olduğunu belirtmiştim. Çok geçmedi, bu gün benzeri durum LİBYA’ya da yansıdı. Peki bu bir özgürlük ve demokrasi salgınıysa (umarız ve DİLERİZ Kİ öyle olsun) aynı salgının [Birleşik Devletlerin kadim Arabistan Krallığı’nı gözden çıkarabilmesinin olasılığı açısından] Suudî Arabistan’a da sirayet edeceğini düşünebiliyor musunuz?

1950 ve sonrası Enver SEDAT, Cemal ABDUNNASIR, Menahem BEGİN, Nixon, Dr. Kissinger, Jimmy CARTER gibi, aktörlerin bu günkü iz düşümleri, 1978 li yıllardaki Camp David Anlaşması gibi gizli oturumlarla temellerini (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , ,

Eylül 17th, 2009 | in Dünya, Tarih, Toplum | 3 tane yorum

İran, Türkiye, Amerika ve Dominant Gri

Son günlerde sağlık sorunlarım ve iş yoğunluğum nedeniyle gündemi takip edemedim. Ancak bir savaş veya soğuk rüzgar esintileri dolaşıp duruyor. Gündemden bağımlı olarak ne söylenir veya nasıl yorumlanır ayrı konu ama gündemden bağımsız olan bazı diplomasi ve dış politika gerçekleri vardır ki, onları vurgulamak istiyorum. Zira iç politika kaplan hızıyla gelişirken, dış politika kaplumbağa hızıyla gelişir. Ve ayrıca, dış politikada ezberler kolay kolay bozulmaz, hatta son derece istisnaidir.

O halde, şimdi hemen dış politikanın ‘Dominant Grisi’ne ilişkin gerçekleri ortaya koyalım:

1. İran ve  Türkiye  bin yıllık büyük devletlerdir. Her iki ülke hem devlet, hem medeniyet hem de binlerce yıllık kültürlerdir. Dünyada üklere baktığımızda gerçek anlamda medeniyet derinliğine sahip devletleri saydığımızda, karşımıza otuzdan fazla ülke çıkmayacaktır. İran ve Türkiye işte bunlardan birisidir. Birisinin kökü devlet geleneği olarak Osmanlıdan Selçukluya, Selçuklulardan Karahanlılara dayanır. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , ,