Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

Mayıs 9th, 2022 | in İş yaşamı, Medya & İletişim | Yorum Yapin

Resim: Kişisel ve Kurumsal Yaşamda, İletişim Algoritması Çözümlemeleri

 

Her zaman duyduğunuz bir söz vardır. Kötü komşu mal sahibi yapar diye. Biz yazarlar bunu şöyle ifade ederiz.

Kötü örnekler veya örneksizlikler, (bizleri) eser sahibi yapar.

Konumuzun asıl teması bu zaten. İletişimi tedrici ilerletme veya azaltma. Optimum ilişki süreci.

Yazımızın başlığı “İlişkilerde İletişim Algoritması” olsa da, konusunun veya kategorisinin, kişisel gelişim olduğunu belirterek yazımızın amaç ve kapsamını da izale etmiş olalım.

Yazımız ve içeriğindeki algoritmalar, ister hemcinsler, ister karşı cinsler için her türlü ilişki formatına (daha&helliip;)

Etiketler: ,

karizma
Karizma oluşturma ve karizma bozmaya ilişkin faktörleri ele almak istiyorum ama bunun için zihnime bir çok başlık doluştu. Her bir başlık bana ayrı bir anlam yüklediği için yazı başlıklarının hatırı kırılmasın diye her birini alt alta sıraladım.
“Karizma Nasıl Çizilir” (Sansasyonel ve popülist bir başlıktır. İlgi uyandırır, tıklama oranı yüksektir, içeriğinin fazla bir önemi yoktur.)
“Karizmayı Çizen Faktörler” (Karizma çizimi konusunda edilgen bir yaklaşım. Kişi merkezli değil de çevre merkezli kategorik ve durumsal bir yaklaşım.) (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , ,

asosyal-medya-depremi copyBir aydan beri yazamadım. Hem kendi olağanüstü iş yoğunluğumdan hem de her bir günün beş belki de on köşe yazısına sığdırılamayacak kadar hızlı değişmesi veya hareketlenmesi. Son bir haftada olup biten bu hareketlilik, sadece benim değil toplumu
izleyen, sezinleyen bütün bilim ve düşün insanlarının başını döndürmekte. Bendeniz de çoğu zaman izlediğim yöntemi izleyeceğim. “Gündem, gündem dışılığa mahkum, asıl gündem, klasik olandır” (A.F). Bu nedenle klasik ve köklü analizlerimi yerel ulusal hatta uluslararası ölçekte okurlarımla paylaşmak istedim.

1. [(A) Sosyal Medya Depremi:

ÖNCE MİNİK BİR TARİHSEL SÜREÇ veya Girizgah:

20 yıl önceleri. 1983 lü yıllar. Dindar kesim henüz Özal’lı yılların başında kendini temsil edemiyordu. Ciddi bir temsiliyet sorunu (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gelin bu yazıma önce sondan başlayın. Kelimeye aşina olmayan zaten yazıyı okumaya mecburen yazının sonundan başlayacak. Neymiş bu "permalink" diye yazı sözlüğü kısmına bakacak.:))

İnternet kendi sisteminde her içeriğe bir permalink verir. Siz isteseniz de istemesiniz de beğenseniz de beğenmeseniz de bu permalink karşınıza çıkar. Tıpkı kaderin permalinklerinden kaçamayacağınız gibi. Ama Yüce Yaratıcı "kader"i yarattıysa bir de yanında "irade" denilen şeyi yaratmış. Yani kaderin yanında kula tercih yapma fırsatı vermiştir. İşte bunun gibi, hayatı bodoslama veya amele gibi yaşayanlar, Yüce Yaratıcı'nın kaderini de "ütülenmemiş iradeleriyle" heba edip giderler. Tıpkı  internet sisteminin kullanıcılara atamış olduğu permalinklere razı oldukları gibi. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , ,

Şubat 15th, 2011 | in Kent/Şehir, Medya & İletişim, Toplum | Yorum Yapin
 

"Kont"laşma YerELLEŞME

 

Kentleşme ve Yerelleşmeye Karşın “Kont”laşma ve YerELLEŞME!

Kentleşme ve Yerelleşme Kamu Yönetimi Ana Bilim dalı münderecatında dile getirilen en klasik/temel paradigmalardan birisidir. Bu iki kavram veyahut olgu şeklen olduğu gibi, içerik olarak ta birbirleriyle birlikte ela alınır ve bilim dışı veya ilgi daşı meraklılar bu iki kavramın birbirinin zıddı olduğunu zannederler.

Kentleşme ve Yerelleşme!

Kentleşme ve yerelleşme kavramları birbirinin zıddı olan değil tam tersine birbirini bütünleyen kavramlardır. Bu argüman bilimsel olarak zaten onyıllardır bilim çevrelerinde dile getirilmektedir. Ne var ki, şimdiye kadar dile getirilen bakış açısından biraz farklı bir bakış açısıyla hatta bu bakış açılarına göre önemli ölçüde “fay hattı” anlamına gelen eğilim hakkında görüşlerimi (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , ,

 

Twitter Saçmalığı

  Bu (tw)İTTE bir Bit Yeniği Var!!!

Neden Twitter de Face Değil?, Twitter’i Özendiricilerin Oyuncubaşısı Kim?

 

Sorunun cevabını bilmiyorum. Bildiğim tek şey, kesinlikle Twitter’ın altında önemli bir siyasal hesap yattığıdır. Devletlerin en başında hatta tepesinde olan şahıslar da dahil olmak üzere insanları Twitter’e yöneltmek kimin veya kimlerin işine gelmekte. Kimler pastacı, kimler komisyoncu, kimler çorbacı, kimler figüran.  (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

İletişimde Tezatlar ve Mezatlar

İletişimde Tezatlar ve Mezatlar

Evrenin her yanı, canlı cansız, soyut somut büyük küçük, karanlık aydınlık, soğuk sıcak, vb. tezatlarla doludur. Tezatların  beceriksiz bir şekilde  bir araya getirilmesiyle gürültü, çirkinlik kavga bölünme ortaya çıkarken, ustaca bir araya getirilmesiyle melodi, motif/güzellik, zenginlik/güçlülük ve esenlik/mutluluk ortaya çıkmaktadır.

Düşünsenize, dünya haritasına baktığınızda, ortada Türkiye olmak üzere, haritanın sağ tarafında Japonya’nın, sol tarafında da Amerika’nın olduğunu ve bu ülkelerin (bize göre her birinin iki (daha&helliip;)

Etiketler: , , ,

Duyu Bozukluklarına Diyalektik Değinimler (V)

Sağlıklı ve etkili iletişim kurmada bireyin DNA / karakter yapısı son derece önemlidir. Bir kere kişinin dışa dönük mü içe dönük mü olduğu, bunun yanında egoist mi paylaşımcı mı olduğu, otoriter mi katılımcı mı olduğu, karşı tarafta bulunan kişi ve kurumlarla iletişim kurarken birinci derece etkili olan faktörlerdir. Aynı şekilde, kişinin genel nabız sayımları, tansiyon değerleri, burç özelliği etkili iletişim açısından birincil değerlerdir.

 

Bireyin Metabolizmik Hormonal Reaksiyonu ve (dna/karakter) Yapısı:

Yüksek Tansiyonlular: Yüksek tansiyonlu kişilerin çok daha agresif tepkiler ani davranışlar gösterdikleri bilinmektedir. Bu karakter özelliklerini iletişimin diğer parametreleriyle çaprazlama olarak irdelediğimizde bireyin iletişim davranışı ve duyumsal özelliği daha kompleks bir şekilde etkilenmektedir. (daha&helliip;)

Etiketler: , ,

Duyu Bozukluklarına Diyalektik Değinimler (IV)

Bulunulan Ortam:

 [ses/sessizlik, ışık (aydınlık/karanlık) ısı derecesi (sıcak/soğuk)]

İletişim sürecinde iletişim içindeki bireylerin veya birey ile kurumun içinde bulunduğu fiziksel ortamlar iletişimin niteliği, etki alanı ve yönü üzerinde farklı yönlerden etkide bulunur. Bir kere, iletişim sürecinde erkeklerin bayanlara göre fiziksel ortamlardan çok daha fazla etkilendiğini söyleyebiliriz. Bunun yanında aynı şekilde eğitim düzeyi düşük bireyler diğerlerine göre, fiziksel ortamlardan (olumlu veya olmsuz) daha çok etkilenirler. Eğitim düzeyi yükseldikçe algı gücü açısından fiziksel etkenlerin önemi azalmaktadır.

Gelir düzeyi, algı veya duyunun niteliği, etkisi ve yönü açısından fiziksel faktörler olumlu veya olumsuz ektide bulunabilmektedir. (daha&helliip;)

Etiketler: ,

 

Duyu Bozukluklarına Diyalektik Değinimler (III)

Ekonomik Durum/Gelir Düzeyi:

Ekonomik faktörler, potansiyel olarak iletişim açısından olumlu yönde bir tetikleyicidir.  Ancak, gelir düzeyi yüksek olan kişilerin çok düşük veya gelirsiz bireylere karşı sanal bir kast bulunmakta ve bu kişiler alt gelir gruplarıyla iletişim kurmak istememektedir. Bu kitlenin zevkleri, beklentileri tercihleri, hassasiyet noktaları bu kitlenin doğrudan müşteri konumunda olmadığı sürece önem taşımamaktadır.

Ekonomik düzeyi yüksek erkekler ile bayanlar ise birbirinden kısmen farklıdır. Erkekler tam anlamıyla farklı düzeyler veya kategorilere karşı ortalama bir tepki verirken kadınlar daha çok duygusal olmalarına karşın bu alt sınıflar ile olan iletişime biraz daha kapalıdır. (daha&helliip;)

Etiketler: , ,