Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

 

Tuğla Gibi Yazı, Sakın Okumayın! Bir Dramatik ve Trajikomik Tekerleme Modunda Öykü

İnat ettiyseniz okumak için, okuyun öyleyse. korkunun ecele faydası yok.

Hollandalı bir arkadaşım ne yapıyosun diye sordu, ben de: Signalle dişimi fırçalarım kendi kardeşimi ısırmak için, rama yağı yerim göbeklenmek, elidor kullanırım, kepeklenmek için, lipton içerim dudaklarımı yakaraktan, zavallılığımıza bakaraktan, domestos kullanırım, kirlenen siyaseti temİZLEMEK için, ing banka giderim cüzzamımı alıp inek gibi
arslanın kuyruğuna takılırım, kendim üretmem bunları, lÜXüme takılırım.

 

(bu ürünlerin hepsinin hollanda ürünü olduğu söylenir. Sermaye bu, kafa tutmaya gelmez, tokatlar adamı… Ey milletim, kaç markanız var, Etiden, Ülkerden, Torkudan başka. Bunların da ağırlığı (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,

13355639_1728698224074858_1068126643_n

Tek Dişi Kalmış Doğu, Tek İşi Kalmış Batı Bağlamında, Oryantalist Toplumların Tüketiciliği

 

Gezdik, gördük, yendik demiş Julius Sezar,  M.Ö. Zelan  savaşının ardından, Roma Senatosu’na gönderdiği (senatoyu) küçümseyici mektubunda.  (Zelan, bu günkü Tokat’ın Zile ilçesidir) Bu BATI toplumunun SÖMÜRGECİ ve benmerkezci yapısının bir yansımasıydı.

Üçlü terkiple tarihte biz (islam coğrafyası adına Mevlana) ne demiş peki:

Hamdım, piştim, yandım“.

Aradaki fark, ise, biri dışa dönük saldırgan, biri ise, içe dönük (batınî), muhafazakar. Tabi bunda (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

ruya-gordum-ahmet-fidan

 

Dün gece bir rüya gördüm dostlar!

“Hayır olsun” hemen dediniz duydum sizi.

Gece karanlığını boğan bir aydınlıkla nur yüzlü yüz yaşını geçkin bir ihtyar çıkageldi karşıma.

Bana:

– “Fethullah, Twitter’da seni bekliyor!” dedi.

2002 de Amerika’da kalbine Anjiyo yapılan Fethullah Gülen’in aslında kalbine operasyon yapılırken meğer aynı zamanda beyin (yıkama) operasyonu da yapılmışmış. Bu operasyon o kadar harikulade bir operasyonmuşmuş ki, düşünce (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

“Öğretmene Varamadım,

Naylon çorap giyemedim, aabum aabum gız aaabum.”

 

Geçenlerde ÖSYM’nin yaptığı LYS sınavında tanıştığım bir öğretmen arkadaşımdan duyduğum bir cümle yazının konusunu oluşturuverdi. Öğretmenlerimizin  veya eğitimcilerin sorunlarını konuşmak için 24 Kasım harici bir gün belirlemiş olmaktan özür diliyorum.(!) Öyle ya, öğretmenin veya eğitimcinin sorunları ancak bu tarihte gündeme getirilir. Eğitim ve öğretime dair bütün cilalı laflar ve ritüeller (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , ,

Mayıs 24th, 2012 | in Ekonomi, Siyaset/Politika, Toplum | Yorum Yapin

 

Bu günlerin gündemi, 1 Ocak tarihinin gecikmiş bir gündemidir. Memur sendikalarının resmileşmesi ya da hukuksal alt yapıya kavuşması, Anayasal temele dayanması, bir yönden iktidarın işine yaradı. Bu durum nasıl iktidarın işine yarar peki. Tahmin etmesi kolay. Eskiden Memur Sendikaları yokken iktidar muhalefetin ve işçi sendikalarının etkisi altında bir maaş artışı belirliyordu, ona göre gecikmeksizin maaş zamları ödeniyordu.

Şimdi durum yasal gereklilik nedeniyle yani sendikaların maaşların yıllık olarak belirlenmesinde mekanizmanın içinde olmaları GECİKTİREN etkisi yapmaktadır. Şimdi hemen şu söylenebilir. Er ya da geç ödensin ne farkeder, nasıl olsa maaş farklarıyla ödenmeyecek mi?". Tabi ki böyle ama bu durum bu şekilde düşünülemez. Çünkü; (daha&helliip;)

Etiketler: , , ,

 

Başbakan Erdoğan, "kriz teğet bile geçmeyecek" diye başladı söze, geçen haftalarda. Tabi en başta şu gerçeği vurgulamak gerek. Tuzu kurular için, serveti kronikleşenler için zaten EKONOMİK KRİZ ler başlı başına birer nimet veya fırsattır. Çünkü varlıklıkişilerin çoğu şu ya da bu şekilde işveren konumundadır ve kriz dönemlerinde işsizlik artar, ücretler düşer. Durum bu olunca bütün ekonomik krizler varlıklı kişiler açısından olumsuz değil olumlu gelişmelerdir. Hal bu olunca, Sn. Erdoğan'ın "teğet bile geçmemesi" argümanını empati kaabiliyeti kapsamında değerlendirmek gerek. Zira Sn. Erdoğan (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

 

Kuzey İstanbul Uydukent Projesi Üzerine FÜTZ Analizi II / (Tehdit çe Zorlukları)

On gün önceki yazımızda, Başbakan Erdoğan'ın Çılgın İstanbul Projelerinden biri olan İstanbul'un Kuzey bölgesinin iki yakasına düşünülen (AKILLI) uydu kentlerin fırsat ve üstünlüklerine değinmiştik. Tehdit ve zorluklarını da bir sonraki yazımızabırakmıştık. Şimdi bunları ele alalım:

Tehditler:

1. Çılgın İstanbul Uydukent Projesi, halihazırdaki İstanbul kentinin çeperinde, ona uydu olabilecek uzaklıkta, ülkenin en büyük enerji, ulaşım, ticaret ve sanayi bölgelerine yakın olmasına (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ulaşım Ekonomisi Üzerine Kategorik İnceleme

Ulaşım veya taşımacılık ekonomi üzerinde etkiyen diğer faktörleri öncelikle kategorilere ayırarak sıralamalıyız.  Haddizatında bu faktörler ekonomik faktörlerle birlikte ulaşım veya taşımacılığın temel belirleyenleridir.

1. Güvenlik veya Güvenilirlik Faktörleri

2. Hızlılık veya Hız Faktörleri

(daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Atıkların Ayrışmış Olarak Toplanmasının Finansmanı

Atık toplama ve değerlendirme çalışmalarının finans kaynağı belediye sübvansiyonları, Reklam gelirleri ve sponsor firmalar ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan teşvik ve krediler v.b.

a) Belediyeden Yapılan Sübvansiyonlar

Bu çalışmaların temel dinamiğini büyük kentlerde özellikle büyükşehirBelediyeleri  yapmalıdır. Atık toplamada ve atık değerlendirmede hızlandıran etkisi yapabilecek finas kaynağını belediyeler temin edecektir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

CHP'nin Sigara Yasağı Teklifi Değerlendirilmelidir!

Hükumetin, bir taraftan kamu sağlığını koruyacağım derken, bir taraftan da mekan işletmecilerini zaten kronik hale gelmiş ekonomik krizin içine hapsetmesi katlanılabilir veya mazur gösterilebilir bir durum değildir. Öte yandan, bir çözümleme, mutlak surette en iyi çözümleme olmak zorundadır. Çözümleme ile, sigara kullanmayanların hak ve sağlığını korurken, sigarayı şu ya da bu nedenle kullananların kullanma özgürlüğünün (kullanmayanlara zarar vermeyecek düzenlemelere gidilmeksizin) engellenmesi veya yasaklanması düşünülemez.

4. Murat mantığıyla, sigarayı yasakladım oldu bitti mantığı hiç bir akıl ve izan sahibinin kabul edeceği çözüm değildir. (daha&helliip;)

Etiketler: , , ,