Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

telepatik-internet-ahmet-fidan-yazarportal

Gelcek Çeyrek Yüzyılın Gayyâsı: Telepatik İnternet!

Ekranla ve dijital teknoloji ile başladı her şey.

Tele girdi her şey, tele girdikçe teleyaşam, ortaklaştı kültür, anonimleşti her yer.

Telin içinden geçen enerji, ekrana dökülürken 1950 lerde, tel demode oluverdi. Tel teli çıkardı devreden.

Yeni bir hayat kalıbı doğdu. Kablosuz hayat. Telgrafın ve telli telefonun yerini kablosuz telefon ve cep telefonu henüz yerini almışken, insanlık tembelliğe alıştı. Biz parmak ucu toplumu derken bilgi toplumunda parmak yoruldu, ucu eskidi, şimdi zihin / enerji toplumuna dönüşmekteyiz.

Kıçıkırık bir fotoselli apartman lambasının önünde onu yakmak için akrobatik hareketler yapmaktan da kurtulacağız en azından. Ey geri zekalı ışık yan artık diye aklımızdan geçirmemiz için beynimizden çıkardığımız enerji o ışığı yakmak için (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bundan onyıllar öncesinde saatli radyolar yeni yaygınlaşmıştı. Saat tamircisi ustanın artık radyo tamirinden de az çok anlamak lazım dediğini duyar gibiyim.

Bu gün için tıp bilimi tedavide büyük ölçüde organik dokular üzerinde çalışmaktadır. Düne kadar organik dokular organik yöntem ve tekniklerle yapılırken bu gün organik dokular elektronik, sentetik vb. yöntemlerle tedavi edilmektedir. Yarın ise, tedavi yöntem teknik ve araçları hızla gelişse de, tedavi edilen uzuvlar pür/saf organik olmayacaktır. Bu gün itibarıyla Tıp Fakültelerinin en popüler alanı artık plastik cerrahi olmuştur. Cerrahide, gerek normal cerrahide gerek mikrocerrahide sentetik /anorganik metaryaller yoğun olarak kullanılıyor. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , ,

Bilgi Toplumunun Sonu: Bilgi Ötesi Toplumu

Şimdiye kadar genellikle sanayi toplumundan sonra bütün bilim ve düşün insanları bilgi toplumu üzerine yoğunlaştı. Elektroniğin ve bilgisayarın ortaya çıkması ve özellikle de işlenmiş dijital bilginin önce veri (daha&helliip;)

Etiketler: , , , , ,

Ünlü nüfus bilimci Malthus, nüfus artarken gıda üretim miktarının da buna paralel olarak artmayacağını, ilerleyen yıllarda dünyayı büyük bir kıtlık bekleyeceğini söylemişti nüfus teoreminde. Malthus’ün bu teorisini teknolojik gelişmeler, gıda teknolojisindeki ve genetik mühendisliğindeki gelişmeler çürütmüştür. Pek tabi ki o zamandan bu günkü teknolojinin kestirimini öngörmek imkansıza yakın bir olguydu. (daha&helliip;)

Etiketler: , , , ,