Egemenlik Kayıtsız Şartsız Yargınındır!

Yargı sinir uçlarına dokunuldukça refleksini bildirileri yüksek sesle bağırarak ortaya koymakta. Siyasal yolla gereğini yaptıramayınca, yargı sistemi içindeki tümörlerin temizlenmesi işleminde duyduğu acının feryadıyla bütün bir ülkeyi uçurumun kenarına sürüklemek istemektedir.

Yüksek yargı, tümörün bünyeden temizlenmesi sürecinde sabır ve metanetle ve de sağduyu ile takip etmek yerine siyasal iktidarı vakitsizce seçime gitmeye zorlamakta. İşin kötüsü, halihazırdaki iktidar da her yargı veya ordu müdahalesinde oylarımızı artırdık, artırmaktayız” öngörüsüne tapmış bir şekilde kendine gereksiz ve mesnetsiz aşırı güven duygusuyla önü görülmeyen bir maceraya girmeyi düşünmekte.

Ey yargı, bünyenizdeki tümörler temizlenirken sağduyulu ve metanetli olun.

Ey siyasal iktidar, kendinize gelin, her yargı veya askeri müdahale sonucu oylarınızı şimdiye kadar artırmış olabilirsiniz, bu, bundan sonra da artıracağınız anlamına gelmez. Çünkü bundan sonra oylarınızı artırmak için dersinize çalışmadınız. Halkın size veridiği kredi bitti. işsizlik dağ gibi büyüdü, ülke GSMH sı sözde büyüdü ama bir avuç kişinin refahı arttı, ülkenin yüzde seksen çoğunluğu açlık sınırında bütçelerle geçinmekte.

Öte taraftan meclisteki çoğunluğunuza rağmen sırf inat ve grur yaparak muhalefeti yanınıza almayarak şu ya da bu şekilde yasaları meclisten geçiremediniz, Anayasa’yı değiştiremediniz, en basit bir katsayı sistemini bile YÖK kanununda gerekli değişikliği yaparak değil de hukuku dolanarak çözmeyi tercih ettiniz. Gençleri yıpratıp küstürdünüz. Sözde haklılığınızın özde de van olduğunu ZANNETTİNİZ.

On yıla yakın iktidarda kalıp uğruna mitingler düzenlediğiniz, üzerine sömürüler yaptığınız mütedeyyin (dindar) insanların talepleri olan türban değil başörtüsü sorununu bile çözemediniz. Bu konuda kılık kıyafet yönetmeliğini, devlet memurları kanununun ilgili maddelerini, velhasıl gerekli hiç bir yasal düzenlemeyi yapmadınız. Hep iktidarda olmanın zoruyla, dikte etmek dayatmak suretiyle çözmeye çalıştınız.

Hükümet yürütmedir. İcraat noktasıdır. Ancak şu unutulmamalıdır ki, yasama yani parlamento sizin kahir ekseriyetinizle oluşmuştur. Bunun Allah indinde vebali büyüktür ve siz bu çoğunluğun vebalinin altında kaldınız. Lütfen aklınızı başınıza alın ve parlamentoda gerekli konsensüsü oluşturarak yasal düzenlemeleri yapın. Eğer muhalefetle köprüleri yaktıysanız, seçime gidip sorunu  çözebileceğinizi asla düşünmeyin. Çünkü on yıla yakındır size sunulan krediler bitmiştir.

Bizler öncelikle vatandaş, sonra da siyaset bilimci ve düşünür olarak resim çekmekteyiz. Ortada olan resim budur. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. Şunu da unutmayın. Bu gün muhalefet boşluğu var, seçecek başka parti yok diyebilirsiniz. Bu millet gerekirse boş oy kullanır veya hiç tahmin etmeyeceğiniz yüzde beşlerin bile altında partileri tercih ederek sizi getirdiği gibi götürmesini de bilir.

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Yargının mıdır!

Pek tabi ki hayır. Egemenlik kayıtsız şartsız egemenliği icraa eden hükümetin veya siyasal iktidarın da değildir. Evrenin egemenliğinin kaynağı Yüce Yaratıcı, ülkelerin yönetim egemenliğinin kaynağı ise, bizzat o ülkenin seçtikleri vekillerden oluşan yasama yani Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu yani TBMM dir. Lütfen yasamayı asmayınız.

Ne bu süreç, ne bu inatlaşma, ne bu kurumsal kırgınlıklar ülkeye hayır getirir. Liderlerin ve parlamentodaki milletvekillerinin kişisel tercihleri ve lüksleri ikinci plandadır. Olay ve olguların objektif ve sağ duyu ile ele alınma mecburiyeti yoktur, tam tersine mahkumiyeti vardır.

Son cümlemiz de şudur:

Hepimiz aynı geminin tayfalarıyız. T. C. ülkesi ve milletiyle, kültürüyle bir bütündür, bu bütünlüğün esenliğin ve barışın bozulması ne yargının huysuzluğuna ne de iktidarın dikbaşlılığına kurban edilemez.

Uyanın kendinize gelin.

Lütfen!

Not:
Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.net, https://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete ve Balıkesir Demokrat gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , ,