Anayasa Değişikliği Paketi ve Referandum Maddeleri

 

Referanduma gidecek on milyonlarca yığın, milyonlarca itaatkar skolastik robot ve binlerce bilinçli seçmen

26 maddede hülasa edilen, 5982 sayılı, 7/05/2010 tarihli Anayasa Revizyonu, Türk Parlamentosundan geçip Cumhurbaşkanı’nca da onaylanmıştır. “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, CHP tarafından AY mahkemesine gönderilmiş ve bu talep AY mahkemesince kısmen kabul edilip kısmen reddedilmiştir.

07.11.1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bir kısım bozukluklarını düzeltmek üzere revizyona tabi tutulmuştur tutulmasına da, bu operasyonun daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, nihai bir operasyon olmadığını nihai operasyon için altlık niteliği taşıdığını belirtmiştik.

REFERANDUMA GİDECEK ON MİLYONLARCA YIĞIN, MİLYONLARCA İTAATKAR SKOLASTİK ROBOT ve  BİNLERCE BİLİNÇLİ SEÇMEN:

Revizyonun AY mahkemesinden kısmi olarak geçmesinin ardından daha bir hafta  bile geçmeden yığınlarca İnsan EVET veya HAYIR blokunda listelerde yerlerini almışlar bile. 12 Eylül tarihinde 12 Eylülün ASKER anayasasının ellenmiş yer yer yamanmış revizyonunu oylayacak olan bu yığın ne yapacağını bile bilmemektedir.

Halkın kahir ekseriyetinin ne yapacağını hangi yönde irade beyan edeceklerini bile bilmemelerinden çok daha ayıp olanı da, MİLYONLARCA SKOLASTİK ZİHNİYETLİ İTAATKAR, ANGAJE KİTLENİN “EVET” veya “HAYIR” blokunda hararetle yerini almasıdır. Revizyon içeriğinin bir satırına bile bakmaksızın sırf annesinin deterjanını kullandığı mantıkla, abisinin, annesinin, babasının, üye olduğu derneğin, vakfın, partinin ortalama fikrine göre konumunu almakta olmasıdır.

Sözde bilinçli özde ŞABLONCU VE SÜRÜNÜN BİRER PARÇASI OLAN BU GÜRUH içeriğinin satırına bile bakmaksızın sonuçlar veya olası irade beyanları konusunda birbirleriyle boğuşmaktadır. Bu da toplumsal davranış açısından dramatik bir tablodur.

PEKİ OZAMAN NE MENEM BİRŞEYDİR BU REVİZYON:

Şu an itibarıyla AY mahkemesinin iptal ettiği madde ve bölümlerin çıkarıldığına göre düşünürsek, önümüze gelecek maddelerde (kim ne derse desin) kayda değer bir problem görülmemektedir. Hatta bu (son) haliyle muhalefetin ne gerekçe ile bu revizyon paketine ortakçı olmamalarını algılamak oldukça güçtür.

Şu anki içeriği ile önemli bir sorun taşımayan bu maddelerin bizzat düzeltilmiş haliyle kendisi kötünün düzeltilmesi adına önemli bir aşamadır. Değiştirilmesi öngörülen maddelerin bir kısmının değişimi ivedilik taşısa da bir kısmının bu bohça içine ele alınmasının paketin cilalanması dışında önemli bir fonksiyonu yoktur.

Bu günkü haliyle revizyon bohçası içine alınmayıp ta bu bohça içine alınması gereken  o kadar ivedi maddeler vardı ki, bunlar için son derece üzgünüz. Buna karşın pakette hayır denilecek hükümlerin olmadığını da belirtmek gerek. Tek istisna var ki, o da TİS (toplu is sözleşmeleri sürecinde grev aşamasında işçilerin verdikleri zararlardaki sorumsuzlukları. Düpedüz suça teşvik olan bu maddenin sırf avrupa standardına uyum endişesiyle pakete alınması izah edilemez.

Bunların yanında, siyasi partiler ve seçim sistemleri kanunlarına altlık oluşturacak  AY madde hükümlerinde ACİL REVİZYONA gidilmesi gerekirdi. Bu konulardaki iyileşmeler, demokratik açılım ve sivil anayasaya yakışan bir gelişme olurdu. Ama, malesef olmadı.

Okurlarımdan öncelikle 7 a4 sayfa ve 26 maddede düzenlenen anayasa değişikliği kanununu incelemelerini, ardından, bir sonraki link olan 1982 AY – 2010 revizyonunun karşılaştırmalı çizelgede sunulmuş şeklini incelemelerini, ardından da AY mahkemesinin kısmi iptal ettiği maddeleri incelemelerini istirham ederim. Bunların ardından evet te mi, hayır’da mı hayır olduğunun takdirini kendileri yapsınlar. Böylece başkalarının dolduruşundan ve yönlendirmelerinden kurtularak kendi hür iradelerini ortaya koysunlar. Özgür iradenin desteklenmiş bilgilerle kullanılması SKOLASTİK ZİHNİYETLE OY KULLANMA BANALLİĞİNİ ortadan kaldıracaktır.

Anayasa değişiklik Paketi tam metni için aşağıdaki dosyamıza tıklayabilirsiniz.

1982-Anayasasi-Degisiklik-Paketi-www.bilgiagi.net

1982 Anayasası ve 2010 Değişiklik paketine göre karşılaştırmalı çizelge ve tam metin için aşağıdaki dosyayı tıklayabilirsiniz.

1982-Anayasasi-2010-Degisiklik-Paketi-karsilastirma

Not: 

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.net, https://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Gazete Canik vb. kağıt bası gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , ,