(Aile) Saadet(i) Partisi ve Yeni Arayışlar

Son Kongre: Aile Saadeti Partisi’nin Harakirisi

 

Yazık ki ne yazık.

Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN Hoca yeniden Saadet Partisi’nin genel başkanı.

Bu ne vahim bir durumdur. Erbakan ismi gerek mühendislikte gerekse politikada bir markadır ve bu marka gün gün bozuk para gibi harcanmakta. işin kötüsü, bizzat Sayın Erbakan Hoca’nın kendisi kendi markasını harcamaktadır. Bu durumun adı, SAADET PARTİSİNİN HARAKİRİSİveya SAADET PARTİSİ’NİN İNTİHARIdır.

Açgözlülüğün veya dünyalık hırsının sınırlarını çizmek oldukça güç bir olgudur. Sayın Erbakan Hoca’nın bu hareketi tarihteki yerini almış olan KRALLIK veya kısmen HALİFELİK olgusunun bir özentisi olsa gerek. Erbakan Hoca zannediyor ki, Kendi ismi altında Oğlu Erbakan’ın saadetli bir Saadet Partisi başkanlığı yapacağını.

Millet sanki düşünce özürlü. Sanki hiç insan kalmamış gibi, sırf  Sayın Necmettin ERBAKAN’ın oğlu olduğu için partinin arka plandaki başkanlığını Mücahit Erbakan’a bırakılması son  derece dramatik ve hatta trajikomik bir siyasal olgudur.

Bütün bunları dile getirmemiz demek, siyasette bir kişinin (liderin) oğlunun o partisin başına geçemeyeceği anlamına gelmez. Zira, baba George Bush ve Oğul George W. Bush örneğimiz var. Ama bu hazmedilerek gerçekleştirilir. Adım adım. Bütün bir parti kitlesini veya o partiye gönül verenlerinin gözünün içine soka soka oğul Erbakan’ı partinin başına (arka planda da olsa) getirmek üzücü ve vahim oldu.

Bu gelinen durum göstermiştir ki, Sayın Prof.Dr. Numan KURTULMUŞ’a yapılan başından sonuna kadar bir haksızlık ve kumpastır. Danışıklı dövüştür. Saadet Partisi’nin politbüro yönetimi veya çekirdek kadrosu yenilenmediği sürece bu çıkmazlık cenderesi devam edecektir. Hoş artık bu cendereden çıkmaya da gerek yok ya. Çünkü zaten son kongre ve son seçim Saadet Partisi’nin kendi kendini bitirme veya eritme sürecinin resmi başlangıcıdır. Sayın Erbakan Hoca’nın dünyalık şeylere olan bu aşırı tutkusu lüks tutkusu makam tutkusu değil midir ki bu gün Erbakan yerine Abdullah GÜL Cumhurbaşkanımızdır. Allahtan da böyle olmuş.

Artık Mücahit Erbakan Saadet Partisinin başkanlığını yaparken ya da Saadet Partisi’ni eritme ve harcama görevini yaparken, Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’a düşen, 2-3 belki de 4 siyasal parti ile tam birliktelik sağlayarak Ak Parti’nin karşısında eli yüzü düzgün bir muhalefet çıkarabilmektir. Bu kombinasyonda Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi vb. % 1 in üzerindeki diğer partiler olmalıdır.

Artık ortaya çıkan yeni parti veya varolan partilerin içinden birinin başkanlığında temiz bir siyaset sürecine girilmelidir. Her ne kadar Ak Parti’nin iktidardan düşürülmesi oldukça ham hayal bir olgu ise de, ülkemiz için adam akıllı bir muhalefetin noksanlığı da başlı başına büyük bir sorundur.

Bu gün CHP Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu bile cemaat güdümü veya etkisinde ise, (umarım yanılıyorumdur)))(!) sağda veya solda önemli farklı renkli bir partiye gereksinim bulunmaktadır. Bu satırlarım dünkü yazdıklarımla çelişmez.

Çünkü daha birkaç ay önce, Numan Kurtulmuş’un partisinde kalmasını önermiştim. Ancak süreç ve gelinen durum bunun tersini göstermiştir. Yeni bir parti kurmaktansa ‘Türk Siyasal Yelpazesi’ içinde var olan partileri bir araya getirerek bunları ortak platform başkanı olarak güç birliğine gidilmelidir.

Türk Siyasal Hayatı ne yazık ki, çer-çöp partiler mezarlığı veya çöplüğüne dönüşmüş durumdadır. Gerçi bu durum, ulus olarak, lider bir toplum olduğumuzdan fazla lider çıkaran bir toplum olmanın bu anlamda üzücü bir sonucudur.

Aylar önce de belirttiğim gibi, Sayın Kurtulmuş’un yeni bir parti kurup yeni lider olarak yola çıkması büyük bir hata olacaktır.

Sürü halinde olmayan, cemaat kültüründen uzak, robot zihniyeti taşımayan, gerçek anlamda demokrasinin var olduğu, U masa toplantılarının üzerine kurgulanmayan, tam tersine O masa etrafında toplananların oluşturduğu, sadece adı AK olmayan tertemiz yeni bir oluşuma ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sürecin insanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ederiz.

Esenlik ve hayırlar dileğimizle.

Not:

Bu yazı, https://www.bilgiagi.nethttps://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.kamudanhaber.com, https://www.siyasalforum.nethttps://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Gazete Canik vb. kağıt bası gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,