Ahmet Fidan'ın Terfi İçin 10 Altın Kuralı

İş dünyasında dikey olarak ilerlemek için öncelikler.

1. Hazımlı olacaksınız.

2. Yanlışları görmeyeceksiniz, gördüğünüzde kolay kolay bunları dile getirmeyeceksiniz. Getirseniz bile en uygun zamanda ve üstünüzü daha iyi bir noktaya taşımak için bu öneriyi getirdiğininizi söyleyeceksiniz. Yani sizin önerinizle üstünüz ya prim yapmalı, ya da terfi etmeli.

3. Personelin tembelliği veya vurdumduymazlığına karşı olabildiğince yapıcı olmalısınız. Zira her bir personelle geçimsizliğiniz veya onları çalışmaya zorlamanız sizin o kadar uyumsuz ve sorun çıkaran kişi olarak sizi tescilleyecektir.

4. Üstünüzü her gün görmeye, günaydın ve iyi akşamlar dileğini eksiksiz olarak söylemeye gayret etmelisiniz.

5. Masanızın üstünün bomboş görülmemesi zorunludur. Boş masa üstü, işin bitip düzene konulduğu değil zamanınızın boş olduğunu gösterir.

6. En hayati konu da, üstünüzü onun da üstleri veya arkadaşları, misafirleri eşi ve yakınları yanında yağcılık şeklinde anlaşılmayacak derecede çok Hafif ama etkili ve akılcı cümleler kurmanızdır. Üstünüzün üstünün yanında onu çok başarılı olarak takdim etmeniz ve ekip olduğunuzu hissettirmeniz sizin kariyet patikalarınızda sonraki terfi kademelerinizde de son derece kolaylıklar sağlayacaktır.

7. Öğle arası veya yemek aralarında yemeklerde elinizden geldiğince yemekte üstünüzle aynı anda çıkmaya çalışmalısınız. Bu sürekli göze görünmenin derecesi iyi ayarlanmalı, çünkü sürekli göze görünürseniz yine bu adamın işi gücü yok izlenimi verir. Ancak genel ilke her zaman aynıdır. Gözden uzak olan gönülden de uzak olur.

8. Her hafta sonu olmasa da ayda bir veya iki kez bir hafta sonunu üstünüzle geçirmek için gayret sarfetmelisiniz.

9. Mesai dışındaki zamanlarınızı üstünüzle ve iş konusunda bazı sorunlara çözüm bulmak için harcamakta cömert ve sabırlı olmalısınız.

10. Kendinizi her zaman önemseyin ama öneminiz uyumsuzluk ve ukalalık olarak görülmemeli. EN ÖNEMLİSİ DE ÜSTÜNÜZ SİZİ TEHDİT OLARAK GÖRMEMELİDİR.

Not:
Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.com, https://www.balikesirbirlik.com https://www.kamudanhaber.com, https://www.haberanaliz.net, https://www.siyasalforum.net, https://www.gunesgazetesi.net, https://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , ,