Ahmet FİDAN'ın Güneş İnsan Kanunları

Her farklı şehirde ve kurumda yapmış olduğum konferans ve seminerlerimde  ‘bu kadar enerjiyi nereden buluyorsunuz’ sorusuyla karşı karşıya kalıyorum. Bu soruya hemen ayrıntıyı açıklamaksızın; “ben hidrojeni helyuma çeviririm derim.

Güneşin hidrojeni helyuma dönüştürerek kendi enerjisini kedisinin ürettiği gibi, kendi motivasyonlarını kendilerinden alan güneş insanların bu içsel motivasyon kaynakları güneş (ve enerjisi) gibi ölümsüzdür. 

Güneş insan olAmayıp ta kendi enerjilerini kendinden almak isteyenleri teğet geçebilcek birtakım motivasyon çözücü etkenler vardır. Önce bu varsayımları ortaya koyalım.

Motivasyonu Çözücü Temel Varsayımlar:

1. Ne yaparsan yap, kimseyi tam olarak beğendiremezsin.

2. Çok başarılı da olsan, başarının tam karşılığını hiç bir zaman alamazsın.

3. Seni başarıdan uzaklaştıracak sebepler yoksa bile, başarıya kitlendiğinde gelir o olumsuz etkenler seni bulur.

4. Tembellik dünya yüzünde en risksiz en stressiz, en rahat yaşama biçimidir.

5. Tek başına dünyaları değşitiremezsin, sen koştukça her şey bir yana en başta rüzgar seni yavaşlatır.

6. Başarı için sana destek olmadıkları gibi daha ilerisi sana köstek olurlar, engel koyarlar.

7. Başarı, cesaret edilmeyene cesaret etmekten geçer, bu aşamada çevrenden kopar ve dışlanırsın.

8. Üç günlük fani dünyada dev adımlar atmak neyine.

9. Öğrenilmiş çaresizlikler toplumun varsayılan sistem ayarıdır.

10. Daha bir sürü nedenler…

En başta belirtmek gerek ki, güneş insanlar A tipi kişiliklerdir. B tipi kişiliklerin güneş insan olması istisnai bile değildir.

Şimdi bu maddelere karşı ilaçlarımızı ortaya koyalım.

Motivasyonu Çözücü Temel Varsayımların Yoksayımları

1. Ne yaparsam yapayım, birilerini beğendirmek zorunda değilim, ben birşeyin yapılmasına gerek görmüşsem, onu bizzat kendim için yapmalıyım. Zaten birilerine beğendirme, veya beğenilme durumu ve hatta beklentisi en başta riskli bir psikozdur.

Derim ki, “çevrenizde hiç bir şeyden memnun olmayan veya mutlu edemediğiniz arkadaş veya dostlarınız varsa, ondan veya onlardan ilk fırsatta uzaklaşmaya bakın. Çünkü onun negatif enerjisi bir ömür boyu onla olduğunuz sürece sizi esir edecek yetmiyormuş gibi, pozitif enerjinizin bozulmasına neden olacaktır.

2. Başarılıyım evet. Hem de çok başaarılıyım. Kendime özgü yüzlerce sayabileceğim şeyler var. Kimsenin düşünemediği şeyleri düşünüyor, kimsenin yapamadığı şeyleri yapabiliyorum. Başarımın karşılığını beklemiyorum bile. Biliyorum ki, ben öldükten sonra peşimden ektiğim yıldızlar parlayacak.  Biliyorum ki, bizzat kendim için başarı kulvarında bulunuyorum. Biliyorum ki, başarılarımın karşılıklarını almış olsam bile, bu durum olsa olsa başarımın aksesuarı veya  süsü olabilir.  Aksesuar da asaletten değil, furuattandır. (Tâlî dir.)

3. Beni başarıdan uzaklaştıracak nedenler ancak ve ancak ben öldükten sonra ortaya çıkar. Ben hayatta oldukça böyle bir sebep olAmaz.

4. İçinde tembellik duygusu olan kişi zaten bu yazıyı okumaz, zaten sorgulamaz, zaten araştırmaz. Tembellik nasıl rahat bir yaşam vaad ederse, ben kendime zaten mücadeleyle dolu bir yaşam vaad ediyorum. Biliyorum ki, bu günkü en yorgun ânım, en dinlenmiş halimin başlangıcıdır. Mücadele güneş insanlar için veya güneş insan olma yolunda gayret edenler için bir MARKA dır.

 5. Tek başıma dünyaları değiştirebilirim. Bunu çok iyi biliyorum. İnsanlar Tanrısal yetenekler harici her şeyi gerçekleştirebilir. Mucizeler yaratmak (başarmak) için peygamber olmaya gerek yok. Biliyorum ki, benim başarı yolundaki koşmalarımda karşıma çıkan ilk engel olan rüzgar, kanatlarımın altından ve üstünden süzülerek beni yükselten dirençlerdir. Uçağı kaldıran da, uçurtmayı yükselten de rüzgarın direncidir.

6. Başarım için destek beklemiyorum, çünkü ortaya koyduklarım veya önerdiklerim insanların reddedemeyecekleri faydalarla dolu. Uzun dönemin faydalarıyla kısa dönemin faydaları birbiriyle çeliştiği zamanlarda, kısa dönemin faydalarına alışık olan sıradan insanlara karşın kısa dönemlik acıları hissettirmeyecek süslemeler yapacağım. Biliyorum ki, uzun bir hastalığı tedavi ederken çok kısa süren enjeksiyon acısını hissettirmeyecek çözümlerim olacak.

7. Başarı beni çevremden koparabilecektir. Zaten koparması da gerekli. Başarı ile başarısızlık arasındaki fark o kadar büyük ki, çevrenden kopmadan bu farkı avuçlayamazsın. Güneş herkese çok uzak ama enerjisi her canlıya yetecek zenginlikte. Biliyorum ki, (sıradan insanlarla dolu) çevremden koparak ve o (fasit) daireden kurtularak mucizeler yaratabileceğim.

8. Üç günlük fâni dünyanın bâkisi olabilmek için, bu kubbede hoş seda bırakabilmek için güneş insan olmak istiyorum. Biliyorum ki, benim ölümlülüğüm, başarılarımın ölümsüzlüğü gerçeğinin yanında sönük kalır.

9. Öğrenilmiş çaresizlikler, ancak meraksız insanların bir hastalığıdır. Biliyorum ki ben, Tanrının her şeyinde bir hikmet ararım fakat, insanın her şeyinde hikmet aramak için fazla akıllıyım. Adına ister beş maymun hikayesi desinler, ister bölünmüş akvaryum testi desinler isterse toplumsal baskı, biliyorum ki, ben zaten bunlarla mücalele için var olacağım.

10. Daha bir sürü nedenler….

Herkesin malı vardır, mülkü vardır. Benimse büyük amaçlarım var, rüyalarım var. Yeniye ve yeniliğie, bilinmeyene ve gizeme o kadar açım ki, doymak için bir ömür bir soluk kadardır benim için. Ne kadar yorulursam yorulayım, kalbimin temizliği beni dört saat te uyumuş olsam, ertesi güne bir bebek gibi doğurmakta ve her yeni bir gün dünyaları yeniden kurmaktayım.

Yarıştayım şu hayatta, tek rakibi olan bir yarışçı gibi. İçimde dönüştürmemdendir hidrojenleri helyuma ve kendimle yarışmamdandır maraton kulvarında. Savaştayım hep, sıradan insanların içinde olduğu barışta.

Arkama bakıp istikamet alırım, ama asla takılıp kalmam gerilere. Önüme baktıkça yetişmem gerekenleri yakalamak için adımlar atarım, her bir adımın yeni bir risk olduğunu düşünüp plan yapar, her açmak istediğim kutunun gizemini keşfetmenin mutluluğunu tadarım.

Bir güneş insanlar vardır, bir güneş gibi insanlar, bir de güneşten yararlanan insanlar vardır. Güneş insanlar üretmek için zemin oluşturur, güneş gibi insanlar bu ufuk çizgisinde görev alır, güneşten yararlanan insanlarsa, sadece ve sadece tüketir ve ölürler. Güneş insanlar ise ölmezler. Ölümlü olmayı istemek veya ölümsüz olmayı istemek, işte bütün mesele bu.

Bol köpüklü kahvenizle mutlu pazarlar efendim, şen ve esen kalınız.

Not:

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, https://www.bilgievreni.com, https://www.gazetecanik.comhttps://www.kamudanhaber.comhttps://www.siyasalforum.nethttps://www.gercekgazete.web.tr, https://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler: , , , ,